Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Philip K. Dick

Ubik

  • Nakladnik: Vuković & Runjić
  • Prijevod: Maja Tančik
  • 11/2016.
  • 310 str., meki uvez
  • ISBN 9789532861518
  • Cijena: 99.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Ja sam Ubik. Prije nego što je postojao svemir, ja jesam. Ja sam stvorio sunca. Ja sam stvorio svjetove. Ja sam sazdao živote i mjesta koja nastanjuju; ja ih pokrećem i premještam. Idu onamo kamo im kažem, slušaju ono što im zapovijedim. Ja sam riječ i moje se ime nikad ne izgovara, ime koje nitko ne zna. Zovem se Ubik, ali to nije moje ime. ja jesam. I bit ću uvijek.


Činjenica jest da nas Dick "zabavlja" temama poput stvarnosti i ludila, vremena i smrti, grijeha i spasenja - što je promaklo većini kritičara. Nitko nije shvatio da imamo domaćeg Borgesa, da smo ga imali punih trideset godina.

Ursula K. Le Guin, New Republic

Philip K. Dick američki je pisac rođen u Chicagu 1928. godine. U tri desetljeća dugoj spisateljskoj karijeri objavio je 44 romana i 121 kratku priču. Jedanaest njegovih romana i priča poslužilo je kao predložak za uspješne filmske adaptacije, medu njima "Istrebljivač" (BladeRunner), "Totalno sjećanje" (Total Recall), "Specijalni izvještaj" (Minority Report), "Replikant" (A Scanner Darkly). Prvi je ZF pisac koji je 2007. uvršten u izbor najvažnijih djela američke književnosti biblioteke Library of America.

Njegov roman "Ubik" 2005. se našao među sto najboljih romana na engleskom jeziku objavljenih nakon 1923. u izboru magazina Time. Umro je 1982., a godinu dana poslije utemeljena je nagrada koja nosi njegovo ime i dodjeljuje se najboljim djelima u žanru znanstvene fantastike. Djela su mu prevedena na više od 25 jezika.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –