Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Philip K. Dick

Čovjek - nepoznanica : I druge hladnoratovske priče

  • Nakladnik: Zagrebačka naklada
  • Prijevod: Aleksandar Žiljak
  • 04/2014.
  • 160 str., meki uvez
  • ISBN 9789532521559
  • Cijena: 30.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

 

Bliži se odlučujuća bitka stoljetnog galaktičkog rata! Komesari. Znanstvenici. Vojnici. Atomske bombe. Podzemna skloništa. Strah. Paranoja. Ludilo. Košmarna svakodnevica iz pera jednog od najvećih majstora znanstvene fantastike, Philipa K. Dicka!


Ljudski rod opkoljen je sa svih strana. Galaksijom vlada drevno Kentaursko Carstvo, koje je stegnulo Sunčev sustav u čelični stisak. Za ljudski rod, radi se o biti ili ne biti!Komesar Reinhart zadužen je da ratni napor privede konačnoj pobjedi. Petar Šerikov u svojim podzemnim laboratorijima razvija oružje za odlučujući udar. Dva suparnika, koji se gledaju s nepovjerenjem, moraju nevoljko udružiti snage i osigurati da Ikar poleti! A sve će konačno ovisiti o statističkim predviđanjima moćnih računala.

A onda, kad se činilo daje pobjeda na dohvat ruke, jedan je čovjek poremetio sve. Potpuno neočekivano, ključ pobjede našao se u njegovim rukama. Thomas Cole... Čovjek iz prošlosti. Čovjek o kome ovisi sudbina ljudskog roda. Čovjek koga treba uhvatiti. Uništiti. Ubiti. Čovjek - nepoznanica.

 

Philip K. Dick američki je pisac rođen u Chicagu 1928. godine. U tri desetljeća dugoj spisateljskoj karijeri objavio je 44 romana i 121 kratku priču. Jedanaest njegovih romana i priča poslužilo je kao predložak za uspješne filmske adaptacije, medu njima "Istrebljivač" (BladeRunner), "Totalno sjećanje" (Total Recall), "Specijalni izvještaj" (Minority Report), "Replikant" (A Scanner Darkly). Prvi je ZF pisac koji je 2007. uvršten u izbor najvažnijih djela američke književnosti biblioteke Library of America.

Njegov roman "Ubik" 2005. se našao među sto najboljih romana na engleskom jeziku objavljenih nakon 1923. u izboru magazina Time. Umro je 1982., a godinu dana poslije utemeljena je nagrada koja nosi njegovo ime i dodjeljuje se najboljim djelima u žanru znanstvene fantastike. Djela su mu prevedena na više od 25 jezika.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –