Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Michel Boucher

Anđeo ili vrag?

  • Nakladnik: Meandarmedia
  • Prijevod: Vanda Mikšić
  • 03/2017.
  • 32 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533341408
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

"Anđeo ili vrag?" originalna je i duhovita slikovnica o vragolastom dječaku uvijek spremnom na nepodopštine i neposluh, no kada dođe do kraja knjige, čitatelja čeka iznenađenje! Isti taj dječak kao čarolijom – čarolijom čitanja! – postaje pravi mali anđeo koji bi učinio sve da ugodi svojoj najdražoj majčici.

Tako ova knjiga što zbog svojega sadržaja, što zbog načina na koji se čita, postaje zanimljiv predmet koj će djeca rado otkrivati, istodobno uviđajući da stvari nisu samo crne ili samo bijele, nego da svako biće i svaka situacija imaju svoje dobre i manje dobre strane. U tom smislu knjiga ima velik didaktički potencijal. Djecu će, s druge strane, sigurno veseliti i simpatične, zaigrane rečenice što ih izgovara dječak, a koje često tek s ilustracijom grade puni smisao.

Knjigu je napisao i ilustrirao francuski autor Michel Boucher koji, iako po struci arhitekt, od 1980. piše za djecu knjige koje uglavnom sam i ilustrira. Urednik je biblioteke Actes Sud Junior, a surađuje i s izdavačkim kućama poput Albin Michela i Mango-Jeunesse.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –