Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Daniel Kehlmann

Trebao si otići

  • Nakladnik: Fraktura
  • Prijevod: Latica Bilopavlović Vuković
  • 08/2017.
  • 92 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789532668933
  • Cijena: 79.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Sve je trebalo biti idealno, osamljena suvremeno uređena kuća u Alpama, mjesto za odmor i rad. Kuća u kojoj će mladi bračni par – ugledni pisac, slavna glumica i njihova mala kći provesti odmor, a on će uspješno dovršiti scenarij za nastavak hit-filma. Djevojčica traži da joj se čitaju priče, supruga bez prekida ispisuje poruke na mobitelu, a pisac pokušava zabilježiti ideje u bilježnicu. Međutim stvari nisu nimalo jednostavne, odnos među supružnicima je narušen, a i sama kuća, o kojoj kruže različite legende, kao da se mijenja pred očima aktera.

Vješto stvarajući atmosferu straha, poput klasika horora "Isijavanja" Stephena Kinga, Daniel Kehlmann uvlači čitatelja u priču koja se može dogoditi svakome. "Trebao si otići" govori o suvremenom životu, o udaljavanju i raspadu obitelji, o ljudskim nesigurnostima i manama, pokazujući kako su najdublji strahovi i anksioznosti duboko u svakome od nas. Filmična i pamtljiva, novela "Trebao si otići" pokazuje kako samo najbolji pisci mogu vječne književne a samim time i ljudske motive i teme uobličiti u novom ruhu.

 

“U ovom vjerojatno najboljem i najdublje napisanom tekstu Kehlmann se bavi problemom privremenosti s iznimnom istančanošću.”
The Standard

“Daniel Kehlmann pretvara vlastitu glavu u ukletu kuću, a u horor donosi revoluciju.”
Die Zeit

“Pisac je mađioničar ponora, vječno na tankoj granici između istine i fantastike te, ne najmanje važno, vodič u skrivene strane podsvijesti.”
Berliner Zeitung

“Knjiga koja nas podsjeća na to kako velika mogu biti malena umjetnička djela.”
Frankfurter Allgemeine Zeitung

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –