Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Daniel Kehlmann

Magičan život Arthura Beerholma

  • Nakladnik: Fraktura
  • Prijevod: Latica Bilopavlović
  • 12/2008.
  • 196 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789532660791
  • Cijena: 139.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Ovaj prvi roman Daniela Kehlmanna, autora svjetskoga hita "Mjerenje svijeta", već je dao naslutiti da je rođen istinski pripovjedački talent. Naizgled bez emocija, kristalno jasno kao da je riječ o stvarnoj, objektivnoj biografiji, Kehlmann u prvome licu pripovijeda život Arthura Beerholma, čovjeka s neobičnim darom za matematiku, koji je studirao teologiju, a postao mađioničar, i to ne bilo kakav, već najbolji na svijetu.

Kehlmann se s lakoćom svojstvenom velikim piscima poigrava formom i temama ispisujući roman prepun fine ironije i humora. Želja da dozna što se sve događa dječaku čiju je pomajku ubio grom, koji je u stanju pokretati predmete i koji je ovladao tajanstvenim moćima, zaokupiti će pažnju čitatelja u tolikoj mjeri da će mu na kraju roman biti i - prekratak.

Pročitaj poglavlje!

***

Daniel Kehlmann rođen je 1975. u Münchenu. Pohađao je isusovački kolegij u Beču te studirao filozofiju i komparativnu književnost. Kao književnik debitirao je 1997. romanom "Beerholms Vorstellung". Kao gostujući i izvanredni profesor predaje poetiku u Mainzu, Wiesbadenu i Göttingenu.

Za svoje pripovijetke i romane, koji su prevedeni na dvadesetak jezika, primio je brojne nagrade i priznanja. Međunarodni uspjeh postigao je već romanom "Ja i Kaminski" (2003.) dok je roman "Mjerenje svijeta" (2005.) istovremeno postao bestselerom u nekoliko europskih zemalja.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –