Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Daniel Kehlmann

Mahlerovo vrijeme

  • Nakladnik: Fraktura
  • Prijevod: Štefica Martić
  • 01/2010.
  • 156 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789532661293
  • Cijena: 139.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Mlada njemačka književna zvijezda Daniel Kehlmann u svome kratkom drugom romanu "Mahlerovo vrijeme" portretira darovitog fizičara Davida Mahlera.

Nakon što mu se u snu ukaže neobična formula, ambiciozni je znanstvenik uvjeren da je otkrio tajnu vremena. Ispostavi li se da je Mahler u pravu, osnovni fizikalni zakoni prestat će vrijediti, a ljudski rod morat će iz korijena promijeniti svoje poimanje svijeta i vremena.

Može li se doista promijeniti tijek vremena? Vidi li Mahler budućnost? U iscrpljujućem nastojanju da dokaže valjanost svoje teorije on neprestano balansira između lucidnosti i ludila, a Kehlmann vješto uvlači čitatelja u sugestivnu te stilski i jezično izuzetno dotjeranu priču o čovjeku koji je razapet između sna i jave.

Roman "Mahlerovo vrijeme" Kehlmann je napisao četiri godine prije svjetskog bestselera "Mjerenje svijeta", no u njemu već pokazuje zrelost i maštovitost zahvaljujući kojima će postati jedan od najpopularnijih suvremenih pisaca.

Pročitaj poglavlje!

***

Daniel Kehlmann rođen je 1975. u Münchenu. Pohađao je isusovački kolegij u Beču te studirao filozofiju i komparativnu književnost. Kao književnik debitirao je 1997. romanom "Beerholms Vorstellung". Piše recenzije i eseje za Süddeutsche Zeitung, Frankfurter Rundschau, Frankfurter Allgemeine Zeitung i časopis Literaturen. Kao gostujući i izvanredni profesor predaje poetiku u Mainzu, Wiesbadenu i Göttingenu.

Za svoje pripovijetke i romane, koji su prevedeni na dvadesetak jezika, primio je brojne nagrade i priznanja. Međunarodni uspjeh postigao je već romanom "Ja i Kaminski" (2003.) dok je roman "Mjerenje svijeta" (2005.) istovremeno postao bestselerom u nekoliko europskih zemalja. Roman je nagrađen nagradama Candide-Preis der Stadt Minden (2005.), Heimito von Doderer Literaturpreis (2006.), Literaturpreis der Konrad-Adenauer-Stiftung (2006.) i Heinrich-von-Kleist-Preis (2006.).

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –