Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Benji Davies

Djedov otok

  • Nakladnik: Meandarmedia
  • Prijevod: Vanda Mikšić
  • 09/2017.
  • 36 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533341477
  • Cijena: 109.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Vid voli djeda. Djed voli Vida. To se nikada neće promijeniti.
Ova knjiga pokazuje kako oni koji su nam dragi ostaju uz nas – čak i kada se čini da su daleko.

Nakon velikog uspjeha knjige za djecu „Olujni kit“, nova knjiga Benjija Daviesa bavi se emocionalnom temom gubitka. Ukratko, ova prekrasno ilustrirana knjiga prikazuje tešku temu s velikom senzibilnošću i dubinom.

Svjestan onoga što je djeci važno i što ih okupira, Benji Davies ispričao je priču koja izlaže i nabraja mnoge elemente života i smrti, slikom i riječju, i prepušta nama – i djeci – da uzmemo što smatramo važnim i zanimljivim i posložimo to na način koji nam je prihvatljiv, s kojim možemo živjeti, i koji nas možda može i oplemeniti. Jer put k razrješenju mnogih dvojbi počinje s četiri čarobne riječi: „Ispričat ću ti priču.“ - Anda Bukvić Pažin

Benji Davies ilustrator je i režiser animacije. Od malih nogu moglo ga se vidjeti kako crta za kuhinjskim stolom, prizor koji se može vidjeti i danas. Na sveučilištu je studirao animaciju. Nakon studija radio je na nizu različitih projekata, od slikovnica, kratkih animiranih filmova, glazbenih spotova, reklama i naslovnih sekvenci. Knjige su mu paralelno objavljene na mnogim jezicima i u zemljama širom svijeta. "Olujni kit" (The Storm Whale, 2013) njegova je prva samostalno napisana slikovnica. "Djedov otok" (Grandad’s Island, 2015) njegova je druga autorska slikovnica. Živi u Londonu sa suprugom Ninom.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Djedov otok - Benji Davies –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –