Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Marija Žagar

Myasthenia gravis : Bolest s mnogo lica

  • Nakladnik: Medicinska naklada
  • 05/2018.
  • 74 str., meki uvez
  • ISBN 9789531768368
  • Cijena: 63.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Miastenija gravis autoimunosna je bolest čiji su simptomi vrlo različiti; razlikuju se od osobe do osobe, ali se u iste osobe i mijenjaju. Bolest je praćena slabošću poprečnoprugastih mišića, dok ostali simptomi osciliraju, pa su ujutro obično manje izraženi, navečer jače, a pogoršavaju se pri umoru, prehladama, infekcijama i u stresnim situacijama.

Najčešći simptomi su padanje vjeđa (jedne ili obiju), dvoslike, smetnje pri govoru, gutanju, žvakanju, slabost i brzi umor u nogama, rukama, trupu, vratu, a kod težih slučajeva i u smetnjama pri disanju.

Zbog različitosti i promjenjivosti simptoma u mnogih bolesnika prođe dosta vremena prije nego se pomisli na miasteniu gravis i postavi valjana dijagnoza.


Priručnik "Myasthenia gravis : Bolest s mnogo lica" Marije Žagar namijenjen i zdravstvenim djelatnicima i osobama oboljelima od miastenie gravis, ali i članovima njihovih obitelji zbog lakšeg razumijevanja bolesti.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –