Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Ragnar Jónasson

Snježno sljepilo

  • Nakladnik: Znanje
  • Prijevod: Zrinka Pavlić
  • 06/2018.
  • 256 str., meki uvez
  • ISBN 9789533436906
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

U malo, izolirano ribarsko mjesto na krajnjem sjeveru Islanda, stigla je zima tako da se do njega može doći samo kroz stari planinski tunel. Jedna je mlada žena pronađena polumrtva, krvava i bez svijesti kako leži na snijegu u svom vrtu. Gotovo istodobno u lokalnom kazalištu smrtno strada poznati pisac nakon pada niz stepenice. Pred mladim i neiskusnim policajcem, koji je tek završio Policijsku akademiju u Reykjaviku nalazi se veliki izazov u kojem mora razlučiti istinu od laži i otkriti skrivene zločine iz prošlosti, a sve to u maloj i zatvorenoj sredini u kojoj nikome ne može vjerovati i u kojoj ga neprekidne snježne mećave i vječna noć dovode do ruba očaja…

Kritičari su ustvrdili da je nagrađivani roman Ragnara Jónassona "Snježno sljepilo" vrlo uspjelo djelo, "fantastična kombinacija klasičnog krimića i skandinavske pomaknutosti", krimić koji je prožet gotovo pa poetskim dionicama, i koji uvjerljivo dočarava klaustrofobiju islandskog ribarskog gradića, snijegom izoliranog od ostatka svijeta.

Ragnar Jónasson autor je nekoliko kratkih priča objavljenih u njemačkim i islandskim književnim časopisima, radio je i kao izvjestitelj za Islandsku nacionalnu radioteleviziju, a bavi se i prevođenjem pa je na islandski preveo četrnaest romana Agathe Christie, što mu je očito pomoglo da se izvješti i u klasičnim pravilima žanra.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –