Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Ragnar Jónasson

Zamračenje

  • Nakladnik: Znanje
  • Prijevod: Zrinka Pavlić
  • 08/2019.
  • 220 str., meki uvez
  • ISBN 9789533439631
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

U unutrašnjosti lijepog fjorda na sjeveru Islanda jednoga je ljetnog dana pronađen leš muškarca koji je premlaćen do smrti. Ispostavi se da je to građevinac koji je radio kao kooperant na probijanju novog tunela, često išao na daleka putovanja i bio vrlo angažiran u lokalnim humanitarnim aktivnostima. Dok se sunčane arktičke noći pretvaraju u tamu zbog oblaka pepela uslijed vulkanske erupcije na jugu zemlje, iz Reykjavika stiže mlada novinarka da bi samostalno istražila slučaj, ne znajući da se istodobno jedna nevina osoba bori za život. Inspektor Ari Thór i njegovi kolege u policijskoj postaji za to vrijeme muku muče sa sve zamršenijim slučajem, a njihova osobni problemi sve to još samo dodatno otežavaju. Kakve je tajne skrivao ubijeni muškarac i što prešućuje mlada novinarka? Svi oni ulaze u utrku s vremenom – moraju pronaći ubojicu dok još netko drugi ne izgubi život...


Mračan, na mjestima zastrašujući i krajnje atmosferičan roman „Zamračenje“ Ragnara Jónassona novi je triler iz pera jednog od ponajboljih pisaca krimića s Islanda, svojevrsna spješna kombinacija nordijskog noirea i klasičnog krimića u stilu Agathe Christie.

Ragnar Jónasson autor je nekoliko kratkih priča objavljenih u njemačkim i islandskim književnim časopisima, radio je i kao izvjestitelj za Islandsku nacionalnu radioteleviziju, a bavi se i prevođenjem pa je na islandski preveo četrnaest romana Agathe Christie, što mu je očito pomoglo da se izvješti i u klasičnim pravilima žanra.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –