Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Ksenija Grubišić

Imoralizam Friedricha Nietzschea : Društvena uvjetovanost i oslobađajući smisao morala

  • Nakladnik: Naklada Breza
  • 09/2018.
  • 237 str., meki uvez
  • ISBN 9789538139178
  • Cijena: 21.24 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Knjiga "Imoralizam Friedricha Nietzschea : Društvena uvjetovanost i oslobađajući smisao morala" Ksenije Grubišić predstavlja originalnu interpretaciju  Nietzscheovih pogleda na temeljna pitanja morala... knjiga je interesantna zbog uvijek aktualnoga fenomena Friedrich Nietzsche i za širi krug čitatelja u našoj kulturnoj sredini... Također treba istaknuti dobar jezični stil i jasnoću iznošenja argumenta te sposobnost kritičke analize i suvisle prosudbe. Knjiga zasigurno predstavlja inovativnu studiju o Nietzscheovoj filozofiji...

(Iz recenzije prof. dr. sc. Josipa Talange)

 

Ovaj spis K. Grubišić jest nedvojbeno jedan od najboljih prikaza Nietzscheova koncepta moralnosti i njegove kritike na hrvatskom jeziku... Djelo je namijenjeno širem čitateljstvu zainteresiranom za Nietzscheovu filozofiju, ali i svima koji se zanimaju za temu morala i njegove transformacije u suvremenom društvu.

(Iz recenzije prof. dr. sc. Jure Zovka)

Ksenija Grubišić rođena je 9. lipnja 1972. u Zagrebu gdje je završila osnovnu i srednju školu (gimnaziju). Godine 1996. diplomirala je pravo na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a 1999. filozofiju na Hrvatskim studijima. Tijekom studija bila je stipendistica Grada Zagreba. Doktorat znanosti iz filozofije stekla je 2012. godine.

Od 2006. zaposlena je na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu gdje predaje nekolicinu kolegija na svim razinama studijskih programa, a jedno je vrijeme bila i prodekanica. Članica je nekolicine povjerenstava i odbora te sudjelovala u izradi niza nacionalnih i sveučilišnih pravilnika i drugih općih akata u području visokog obrazovanja i znanosti. Od 2015. godine voditeljica je programa cjeloživotnog učenja iz područja sveučilišnog prava. Iz tog područja završava doktorat te vodi različite projekte. Trenutačno sudjeluje na nekoliko nacionalnih i međunarodnih znanstvenih projekata.

Objavljuje radove iz područja etike, socijalne filozofije, sociologije obrazovanja i sveučilišnog prava. Znanstveno se usavršavala na Sveučilištu u Beču te Humboldtovu sveučilištu u Berlinu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –