Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Friedrich W. J. Schelling

Stuttgartska privatna predavanja

  • Nakladnik: Naklada Breza
  • Prijevod: Kristijan Gradečak
  • 11/2019.
  • 175 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789538139260
  • Cijena: 21.24 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Stuttgartska predavanjaSchelling je držao pred malim brojem poznanika u proljeće 1810. godine. U to je doba, osobito u Njemačkoj, Schelling već uživao velik ugled koji je stekao kako razvijanjem sustava transcendentalnog idealizma na zasadama Kantove kritičke i Fichteove idealističke filozofije, tako i prilozima i poticajima koje je obilno davao tadašnjoj prirodnoj znanosti u svojim razradama i prikazima sustava filozofije prirode. Te dvije velike i upravo za Schellinga značajne cjeline objedinjuju se i zajedno izlažu u “Stuttgartskim predavanjima”.

U ovome kratkom, ali obuhvatnom prikazu Schelling svojim slušačima izlaže jedinstvenost svojega sustava filozofije. U razlici spram prethodnih prikaza sustava, sadržaj je ovdje prikazan u manje strogoj formi i stilom koji dijeli s kasnijim spisima, u literaturi obuhvaćenima oznakom srednjega razdoblja Schellingova stvaralaštva. Uz glasovit spis “O slobodi” (1809.) tekst “Stuttgartskih predavanja” jedinstven je i zahvalan uvod u cijelo to razdoblje Schellingove filozofije.

Djelo je namijenjeno prije svega filozofskoj javnosti, sveučilišnim nastavnicima i studentima filozofije, svim istraživačima filozofije klasičnoga njemačkoga idealizma, ali i široj akademskoj javnosti zainteresiranoj za ovoga izuzetnoga filozofa.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –