Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Nataša Dragnić

Krivo je jugo

  • Nakladnik: Fraktura
  • Prijevod: Željka Gorički
  • 05/2019.
  • 240 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789533581422
  • Cijena: 139.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Skupina mladih Nijemaca odlučila je doći na Brač kako bi u miru uvježbala kazališnu predstavu. No već i sam dolazak na otok postaje dramatičan: bajkovite "first impressions" brzo se poremete kad njihov kombi završi na rubu ponora. Redatelj i vozač Anton uspije ih izvući iz pogibelji, no glumci Katrin, Michael i Lisa, pisac komada Stefan i njegova djevojka Barbara ne mogu ni naslutiti što ih sve čeka.

Kad stignu k Barbarinoj teti Juliji, koja živi u idiličnoj osami sa susjedom, ratnim veteranom Tomom, ona ih smjesti u kuću na stijeni. Premda bi im izolacija trebala pomoći da njihova predstava dobro napreduje, u skupini mladih nastaju trzavice, naročito kad im se pridruži mladi slikar Nikola. No tek kad zapuše jugo, situacija postaje dramatična...


U svojem trećem romanu "Krivo je jugo" njemačko-hrvatska spisateljica Nataša Dragnić na izvrstan je način spojila ljubavnu priču i kriminalistički roman. Uvjerljivo prikazana atmosferičnost juga, izbrušeni likovi i neprekidna latentna napetost razlozi su zbog kojih je ovo uistinu odlično štivo.


"Kod Nataše Dragnić privlači vještina i mirnoća pripovijedanja, uvjerljivost likova i – što je ovom romanu osobito važno – gustoća atmosfere. Roman o južini na našim otocima, ne poznajem nijedan drugi."
Viktor Žmegač

"S juga nam dolazi divlji, nestabilni vjetar – ‘jugo’. Dramatičan roman koji se zbiva u Hrvatskoj."
Madame

Nataša Dragnić rođena je 1965. u Splitu. Nakon studija germanistike i romanistike i magisterija iz književnosti u Zagrebu završila je diplomatsku školu u Zagrebu i Berlinu. Od 1994. živi u Erlangenu i predaje njemački za strance, francuski, engleski i hrvatski.

Njezin prvijenac "Svaki dan, svaki sat" (Jeden Tag, jede Stunde, 2011., hrvatsko izdanje 2012.) već je prije objavljivanja doživio velik uspjeh te su prava za prijevod prodana u tridesetak zemalja. Prije romana "Krivo je jugo" (Der Wind war es, 2016.) napisala je "Immer wieder das Meer" (2013.), a najnovije djelo joj je "Einatmen, Ausatmen" (2017.). Dobitnica je više njemačkih i talijanskih književnih nagrada.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Krivo je jugo - Nataša Dragnić –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –