Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Marko Pećina

Sportska medicina

  • Nakladnik: Medicinska naklada
  • 10/2019.
  • 406 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789531768986
  • Cijena: 378.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Ovaj je udžbenik suvremeno nastavno štivo koje pokazuje bogatstvo znanja i iskustva koje autori žele podijeliti sa svim liječnicima, napose specijalizantima i specijalistima medicine rada i sporta, fizikalne medicine i rehabilitacije, ortopedije, traumatologije, kineziologije, ali i studentima poslijediplomskih doktorskih i specijalističkih studija medicine i kineziologije.

U drugom, dopunjenom izdanju knjige "Sportska medicina" prikazuje se problematika iz cjelokupnog opsega djelovanja sportske medicine, i to: fiziologija, sportskomedicinski pregledi, programiranje treninga, prehrana, doping, traumatologija, problematika povezana sa ženskim spolom i životnom dobi, sportska kardiologija, biomehanika, regenerativna medicina, posebnosti ozljeda i oštećenja u pojedinim sportovima.

Posebna poglavlja obrađuju mogućnost zaštite od ozljeda, i to orofacijalnog područja i glave i mozga, a velika se pozornost posvećuje sindromima prenaprezanja lokomotornog sustava s obzirom na njihovu veliku i sve veću učestalost u sportaša i rekreativaca, ali i u općoj populaciji.

Autor/i: Marko Pećina i suradnici (Nikola Čičak, Božidar Ćurković, Sanda Dubravčić-Šimunjak, Igor Francetić, Pavica Gorupić, Miroslav Hašpl, Saša Janković, Nadica Laktašić Žerjavić, Goran Leko, Robert Likić, Mladen Mađarević, Branka R. Matković, Bojan Matković, R. J. Maughan, Radovan Medved, Marjeta Mišigoj-Duraković, Tamara Nukiševa-Martić, Marko Pećina, Nives Pećina-Šlaus, Jasmina Petrović, Lana Ružić, Miroslav Smerdelj, Anton Šmalcelj, Nada Tepšić, Debi Živčić, Clyde Williams / Sveučilište Longhborough, Velika Britanija).

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –