Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Dijana Brnčić

Matija : Dnevnik jedne mame

  • Nakladnik: Profil
  • 04/2021.
  • 152 str., meki uvez
  • ISBN 9789533137742
  • Cijena: 17.12 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Puno je ljudi u protekle tri godine čulo za moga sina Matiju Katalinića. Većina njih nije ga poznavala. Svima njima želim ispričati kakav je Matija bio... (Dijana Brnčić)

"Matija - Dnevnik jedne mame" priča je o Matiji Kataliniću koji je preminuo 26. travnja 2018. nakon dvogodišnje borbe s teškom bolesti, s nepunih osamnaest godina. Bio je izniman košarkaš, omiljen u društvu, zafrkant, dječak koji je strasno volio život i koji je ostavio neizbrisiv trag u životima mnogih. Nastala kao obećanje djetetu, ovo je knjiga koja izranja iz ponora neizrecive tuge, ali prije svega priča o ljubavi, hrabrosti i volji za životom. Poticaj svima da se potrudimo i budemo bolji ljudi.


“Bio bih najsretniji da ova knjiga nikada nije bila napisana jer u tom slučaju Matija Katalinić bio bi živ... No, kada je knjiga već tu, neka nam ona svojim postojanjem, ne samo u zavičaju sličnih već i u svijetu u koji je puštamo, Matijinom rukom u nju upisanom jekom, nastavi ponavljati riječi ovog prekrasnog dječaka: ‘Živite Život! Volite Život!’’ (iz predgovora Nikole Petkovića)

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –