Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Manuel Šumberac

Vrlo zapetljan čvor

  • Nakladnik: Profil
  • 07/2021.
  • 32 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533138411
  • Cijena: 12.61 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Ne viši od visine prosječnog stolca,
S frizurom kao neošišana ovca,
Jedan dječak, posve običan,
Naišao je na problem velik i ozbiljan.

Taj priljepak čudan, čvor pravi, malen i ružan, iznad dječakove glave se nastanio, niotkud, samo se pojavio. Jako ga je zabrinuo pa ga se dječak na razne načine sam pokušao riješiti. Osim čvora, počela su ga zabrinjavati i djeca koja su mu se rugala pa se povukao u sebe. Onda je za savjet pitao roditelje, oni su odrasli, znat će što treba učiniti. Ali kad ni oni nisu uspjeli, obratili su se raznim stručnjacima. Koji su također svašta pokušali. No iznenada jedna poruka tajna ponudila mu je rješenje.

Divnim ilustracijama i vrlo ritmičnim tekstom, Manuel Šumbarac ispričao je ovu nježnu priču o brigama, izrugivanju, suočavanju s problemima i nadi. Slikovnica "Vrlo zapetljan čvor" na jednostavan način ulijeva djeci samopouzdanje, ohrabruje ih da se ne boje biti svoji, te potiče na spoznaju kako nismo sami.

Manuel Šumberac rođen je 1988. godine u Puli. Magistrirao je animirani film i nove medije na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Aktivno djeluje na području animiranog filma i ilustracije. Autor je animiranih filmova, glazbenih videospotova, namjenskih filmova, knjiga za djecu, naslovnica knjiga. 

Za svoj je rad višestruko nagrađivan: Grigor Vitez za ilustracije za stariju dob djece za slikovnicu "Jura i kuckalo protiv dosade"; kao glavni animator na filmu "Guliver" autora Zdenka Bašića osvaja Grand Prix 19. Dana hrvatskog filma te posebno priznanje na Libertas filmskom festivalu u Dubrovniku; za svoj animirani film "Escargot" (2010.) osvojio je drugu nagradu na 42. Reviji hrvatskog filmskog i videostvaralaštva te prvu nagradu na festivalu Balkans Beyond Borders.

Najznačajniju hrvatsku glazbenu nagradu Porin osvojio je dvaput – 2010. za Gibbonijev videospot "Žeđam" i 2012. za likovno oblikovanje albuma "Svijet glamura" Hladnog piva. Za animirani glazbeni videobroj "Your Irresistible Smile" 2012. osvojio je Golden Bra Award za najbolju animaciju na Magdalena International Festival of Creative Communication; Zlatnu ribicu Neuma osvojio je 2014. za najbolji 3D animirani film na Međunarodnom festivalu animiranog filma u Neumu. Dosad je napravio 4 autorska animirana filma i 4 videospota.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– VRLO ZAPETLJAN ČVOR MANUELA ŠUMBERCA –

VRLO ZAPETLJAN ČVOR MANUELA ŠUMBERCA

Uskoro čitajte novu autorsku slikovnicu talentiranog i nagrađivanog ilustratora i animatora Manuela Šumberca - VRLO ZAPETLJAN ČVOR.

Objavljuje Profil u Utorak, 11. svibnja 2021.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –