Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Alex Schulman

Braća

  • Nakladnik: Profil
  • Prijevod: Antonija Handabaka
  • 04/2022.
  • 216 str., meki uvez
  • ISBN 9789533138978
  • Cijena: 17.12 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Trojica su se braće vratila u kućicu kraj jezera nakon majčine smrti. Došli su na mjesto gdje su kao djeca provodili ljetne praznike s roditeljima, no nakon kobnog događaja njihovi životi nikad više nisu bili isti. Što se točno dogodilo tog ljeta kada su se borili za tatinu naklonost i majčinu ljubav u domu koji je ponekad nalikovao na minsko polje? Što im se to dogodilo? Ranjeni, preživjeli?

Izuzetno hvaljen prozni prvijenac Alexa Schulmana "Braća" lirski je, a napet roman iznimne strukture koji govori o disfukcionalnoj obitelji, složenim bratskim odnosima, krivnji, tajnama iz prošlosti i sjećanju.

Uvjerljivo ispričana priča posve neočekivana raspleta osigurala je Alexu Schulmanu epitet jednog od najzanimljivijih suvremenih švedskih pisaca.


Žestina i nijanse osjećaja koje Alex Schulman stvara oduzimaju dah. Može se činiti mračnim i turobnim, što djelomično jest, no ovo je prije svega briljantan roman o obitelji, intenzivan i posve magnetičan. Rijetko je kad tako impresivno opisano koliko se beskrajno izgubljeno može osjećati dijete nakon pogrešnog skretanja.
Süddeutsche Zeitung

Briljantno, uznemirujuće i nezaboravno.
Fredrik Backman

Zavodljivo, uzbudljivo.
Booklist

Prokleto elegantno.
Svenska Dagbladet 

Sve što takne, pretvara u zlato. Švedski pisac bestselera Alex Schulman bol je pretvorio u roman s terapeutskim učinkom.
Donna

Prvijenac Alexa Schulmana blista. Posljednji obrat doslovno tjera čitatelja da počne čitati ispočetka. Jedinstveno.
Le Figaro Magazine

Alex Schulman rođen je 1976. u okrugu Skåne na jugu Švedske, a odrastao u Stockholmu. Izgradio je uspješnu karijeru kao novinar, bloger, televizijski i radijski voditelj, a producirao je i nekoliko kazališnih predstava. Od 2012. godine vodi najpopularniji švedski podcast Alex & Sigge s nekoliko stotina tisuća slušatelja tjedno.

Schulman je svoju prvu knjigu "Skynda att älska" (Žuri s ljubavlju), posvećenu pokojnom ocu, novinaru i televizijskom producentu Allanu Schulmanu, objavio 2009. Drugu knjigu "Att vara med henne är som att springa uppför en sommaräng utan att bli det minsta trött" (Biti s njom), koja govori o njegovoj supruzi, objavljuje 2011. godine. Njegova treća knjiga "Glöm mig" (Zaboravi me) govori o odnosu s majkom alkoholičarkom, a u Švedskoj je bila knjiga godine 2017.

U studenom 2018. objavljena je njegova četvrta knjiga "Bränn alla mina brev" (Spali sva moja pisma) koja je dobila jednoglasnu pohvalu čitatelja i kritike. Provela je pet uzastopnih tjedana na prestižnoj ljestvici kritičara u najvećim švedskim dnevnim novinama Dagens Nyheter. 

Svojom petom knjigom i prvim romanom "Braća" (Överlevarna), objavljenim 2020. godine, Schulman je debitirao na međunarodnoj sceni. Prava za ovaj roman prodana su u 33 zemlje i objavljena uz velike pohvale kritike diljem svijeta.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –