Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Tin Lemac

O pjesmi pjesmom : (Metadiskurzivne relacije u poeziji)

  • Nakladnik: Edicije Božičević
  • 02/2023.
  • 150 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789533620213
  • Cijena: 13.27 eur
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

"O pjesmi pjesmom – (Metadiskurzivne relacije u poeziji)" Tina Lemca po naučnoj vrednosti jeste studija koja će značajno mesto zauzeti i u edukativnom i u akademskom procesu razmene znanja. Ona je značajan doprinos razvoju lingvističke, poetske i integralne stilistike, kao što je značajan prilog predmetnom proširenju teorije književnosti, teorije diskurza i stilistike teksta. Snagom svog suverenog znanja Lemac nepogrešivo prepoznaje stilske vrednosti, postupke i procese stilizacije i stilsku vrednost poetske diskurzije, – te ih sve zajedno uzima kao katalizator naučne filtracije u izboru pitanja i tema. Uz to, Lemac suvereno i tačno iznosi svoju naučnu metodologiju i istraživačke rezultate, i izlaže ih kao koherentan sistem postulata pogodan za teorijsku i metodičku implementaciju, i to u metodološkim pravcima koji su pre Lemčeve knjige "O pjesmi pjesmom – (Metadiskurzivne relacije u poeziji)" bili delom na periferiji naučnih interesovanja. 

Iz recenzije prof. dr. Jelene Jovanović Simić

Tin Lemac (1983.) rođen je u Zagrebu gdje završava osnovnu školu i gimnaziju. Diplomirao je i doktorirao na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Napisao je stotinjak znanstvenih i kritičkih radova u važnim tuzemnim i inozemnim publikacijama (Fluminensia, Croatica et Slavica Iadertina, Umjetnost riječi, Nova Croatica, Srpski jezik, Zadarska smotra, Riječi, Republika, Bdenje), te sudjelovao na brojnim znanstvenim konferencijama u zemlji i inozemstvu. Poeziju i prozu objavljivao u Riječima, Republici, Artikulacijama, Književnoj reviji, Poeziji, Kolu, Književnoj Rijeci, Braničevu, Balkanskom književnom glasniku i Tragu. Član je Matice hrvatske, Društva hrvatskih književnika, Hrvatskog filološkog društva, Komisije za stilistiku Međunarodnog komiteta slavista i Kulturnog društva Napredak. Radi kao sveučilišni nastavnik na Odjelu za kroatistiku Sveučilišta u Zadru.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –