Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Neven Olivari

Praktična plastična kirurgija : Atlas operacija

  • Nakladnik: Medicinska naklada
  • Prijevod: Tanja Pantić, Neven Olivari
  • 09/2006.
  • 944 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9531763216
  • Cijena: 1400.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Prof. dr. Neven Olivari, priznati stručnjak u području plastične kirurgije, u ovom je priručniku prikupio i obradio sve slučajeve iz svoje bogate 40-godišnje kirurške prakse. Autor je obradio cjelokupnu plastično-rekonstruktivnu i estetsku kirurgiju, te kiruršku terapiju pri svježim opeklinama. Podijeljena u sedam poglavlja, knjiga ima 2.800 slika u boji i 620 crteža u boji na 944 stranice. U popisu literature nalaze se mnogobrojne referencije plastično-rekonstruktivne kirurgije koje se odnose na problematiku obrađenu u ovom atlasu. Klinički materijal najvećim dijelom potječe iz Odjela za plastičnu kirurgiju bolnice Dreifaltigkeits-Krankenhaus Wesseling, a manji dio potječe iz vremena provedenog na sveučilišnoj klinici u Kölnu.

Atlas nudi vrijednu pomoć pri donošenju odluka o samostalnom izvođenju zahvata ili o korištnju konzilijarnih savjeta. Nakon strukturiranog uvoda o povijesnim temeljima slijedi metodologija plastika s režnjevima, zatim se prema dijelovima tijela temeljito opisuju plastični, konstruktivni i rekonstruktivni postupci u čestim bolestima, uz dodatak aktualnih estetičkih operacija. Pojedina poglavlja obuhvaćaju inovativne postupke i korisne autorove modifikacije pri čemu do izražaja dolazi kirurško iskustvo, a ne literarna kirurgija. Individualni odabir prijedloga za rješavanje problema i kritička procjena potvrđenih i modernih opcija liječenja govori dovoljno o stručnosti autora koji je iskreno analizirao moguće pogreške, opisao neuspjele terapije i komplikacije. Za kolege, plastične kirurge iz zemlje i inozemstva koji liječe velik broj ljudi s ograničenim budžetima rekapitulirane su i jednostavne konvencionalne metode za povoljno rješavanje kompleksnih problema.

"Praktična plastična kirurgija" je vrijedno štivo za dodiplomsku nastavu i za nastavnike koji žele saznati više o plastično-rekonstruktivnoj kirurgiji, kao i za poslijediplomsku nastavu kirurgije, onkologije, oftalmologije, maksilofacijalne kirurgije i dermatologije, ali može biti i vrijedno štivo predstavnicima medija da se informiraju što je to plastična kirurgija. Kad se u medijima govori o plastičnoj kirurgiji, to se obično ograničava na povećanje grudi sa silikonom, liposukciji masnoga tkiva i facelifting. Međutim, knjiga je prvenstveno namijenjena plastičnim kirurzima i može se koristiti kao kirurški atlas koji se temelji na snimkama i crtežima popraćenim sažetim opisom operacijske tehnike.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –