Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Hrvoje Šalković

Zec na mjesecu

  • Nakladnik: V.B.Z.
  • 06/2007.
  • 191 str., meki uvez
  • ISBN 9789532017137
  • Cijena: 5.18 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
O tome kako je Teo Medenić, bagerist i vlasnik građevinske tvrtke s diplomom komparatista književnosti u džepu, prodao firmu u želji da postane pisac, o tome kako teku pripreme za vjenčanje, o zagrebačkoj špici i njezinim ušminkanim ljepoticama, o djevojkama koje nikada ne dočekaju svoje prinčeve, o snobovskim zagrebačkim kafićima, o londonskim striptizetama, o muškome prijateljstvu i urnebesnoj momačkoj večeri za koju trebate imati petlje – čitamo u novome romanu Hrvoja Šalkovića, dobitnika V.B.Z.-ove književne nagrade za roman «Pravi se da ovo nisi vidio».

Šalković je – pričom o svakodnevici svoga glavnog lika, nerealizirana pisca koji piše sladunjavu odu Zagrebu i njegovim najglamuroznijim mjestima, pričom o jednom nesigurnom muškarcu, koji, na korak od ulaska u bračnu luku, želi pobjeći glavom bez obzira, i pričom o muškoj vjernosti i njezinim opačinama – ponovno napisao vedru, duhovitu i lakočitljivu knjigu.

Priča je to o jednom gradu, jednom vjenčanju i jednoj momačkoj večeri. Priča koja stvarnost učas pretvara u cirkus, a cirkus se i ne trudi učiniti manje stvarnim nego što uistinu jest.

***

Hrvoje Šalković rođen je 1973. u Zagrebu. Diplomirao je novinarstvo na Političkim znanostima, a neko je vrijeme radio kao sportski novinar. Nakon odlaska u London radi unapređenja znanja engleskog u Engleskoj je ostao tri godine i upisao poslijediplomski studij na Sveučilištu Westminster, gdje je i magistrirao 2000. godine. U to londonsko vrijeme Šalković piše svoje prve priče, koje po povratku u Zagreb objavljuje u vlastitoj ediciji pod naslovom 'com.opanci.com.obojci'. Nakon toga piše roman 'Pala karta'. Šalkovićeva živopisna biografija nastavlja se listom zanimljivih poslova – bavio se praktički svime. Bio je anketar, trgovački putnik, vozač relija, novinar, perač tepiha, redar na koncertima, pomoćni skladištar, vozač dostavnog kamiona, a sada je direktor obiteljske tvrtke, ljevaonice željeza. Živi u Zagrebu.

Hrvoje Šalković rođen je 1973. u Zagrebu. Diplomirao je novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti, a magistrirao na University of Westminster 2000. godine. U međuvremenu, radio je kao anketar u Institutu primijenjenih istraživanja, trgovački putnik, profesionalni vozač auto utrka, perač tepiha, vozač generala (Petković, Slopar), urednik biltena autobojne, redar na koncertima, pomoćni skladištar na londonskom East Endu, vozač dostavnog kamiona, prodavač tehničke robe na londonskoj tržnici Elephant & Castle, kao novinar, predstavnik telekomunikacijske kompanije i PR menadžer... da bi se (barem donekle i podjednako uspješno) skrasio u čarobnom trokutu: pisac, putnik, poduzetnik.

Objavio je zbirku kratkih priča i pet romana, a svoje putopisne tekstove objavljuje u mnogim domaćim tiskovinama i na internetskim portalima. Dobitnik je nagrade VBZ- za najbolji neobjavljeni roman 2006.

Internet stranica:
www.shale.com.hr

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –