Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Hrvoje Šalković

Kombinacija d.o.o. : (Ljubav u doba recesije)

  • Nakladnik: V.B.Z.
  • 11/2009.
  • 188 str., meki uvez
  • ISBN 9789533041582
  • Cijena: 6.50 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Ovom prilikom, žešće no ikad dosad, primarijus Šalković (uz pomoć plave kuverte i omamljujućeg morfija dirljive ljubavne priče) ne samo da postavlja dijagnozu, već odlučno zasijeca u kancerogeno tkivo kombinacije naše svagdašnje precizno i britko poput kirurškog skalpela.

Na stolu pred nama leže pod anestezijom kao od majke rođeni ama baš svi - od državne uprave, preko kvartovskih reketara do građevinske mafije i odvjetničkih lobija: razobličeni, prozvani i raskrinkani!

Hoće li pacijent preživjeti? Saznajte pravu istinu samo u "Kombinaciji d.o.o.!"

Koliko god mozgali što je to trulo u našoj maloj pretpristupnoj republici, točan je odgovor uvijek onaj najjednostavniji. Ta nesretna kombinacija zlo je koje izvire iz novina, prosipa se televizijom i vreba iz kuta svakog većeg građevinskog poduhvata.

Hrvoje Šalković se svojim novim romanom uhvatio ukoštac s hobotnicom korupcije, hrabro kao rijetko koji mainstream Hrvat.

Nakon nekoliko dobro primljenih književnih uspješnica, Šalković je u novom romanu bitno crnji, znatno ozbiljniji i odrasliji; pričom o ljubavi u doba recesije dokazuje da nije samo lijepo lice iz ženskih časopisa, novinar koji putuje svijetom, Cosmo-muškarac i gonzo-playboy.

Skriva se tu puno više - opora društvena kritika, uočavanje spornih detalja na koje smo toliko navikli da ih ni ne primjećujemo i osuda vladajuće dekadencije u našoj metropoli. Uglavnom, poruka je jasna: radi se o Šalkoviću kakvog još niste sreli.

Onda, jeste li za kombinaciju?

Hrvoje Šalković rođen je 1973. u Zagrebu. Diplomirao je novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti, a magistrirao na University of Westminster 2000. godine. U međuvremenu, radio je kao anketar u Institutu primijenjenih istraživanja, trgovački putnik, profesionalni vozač auto utrka, perač tepiha, vozač generala (Petković, Slopar), urednik biltena autobojne, redar na koncertima, pomoćni skladištar na londonskom East Endu, vozač dostavnog kamiona, prodavač tehničke robe na londonskoj tržnici Elephant & Castle, kao novinar, predstavnik telekomunikacijske kompanije i PR menadžer... da bi se (barem donekle i podjednako uspješno) skrasio u čarobnom trokutu: pisac, putnik, poduzetnik.

Objavio je zbirku kratkih priča i pet romana, a svoje putopisne tekstove objavljuje u mnogim domaćim tiskovinama i na internetskim portalima. Dobitnik je nagrade VBZ- za najbolji neobjavljeni roman 2006.

Internet stranica:
www.shale.com.hr

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –