Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Saška Rojc

Puzzlerojc

  • Nakladnik: AGM
  • 08/2007.
  • 115 str., meki uvez
  • ISBN 9789531743020
  • Cijena: 98.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
ogledalo s golom saškom

znaš li razliku između ogledati se i zrcaliti se, saška? ti se ogledaš, tvoj odraz se zrcali.
u ogledalu ne vidiš vrh svoje glave ni stopala od gležnja. stojiš u hodniku dok ne pomodriš od hladnoće.
nokti su ti ljubičasti. grudi ti izgledaju kao da ih je netko prišio na torzo. to je zbog dječačkog lica. ispod pupka si obrijana i vidi ti se klitoris. tvoje oči zbunjeno gledaju. ramena su ti opuštena. kroz tanku kožu se naziru žile. saška zašto plačeš u ogledalu, što će reći ljudi?

***

viđenje prvog ljubavnika

u tome sjećanju ona mu prilazi odostraga, njene kruškolike sisice diraju ga po leđima. njene dlačice bockaju ga po stražnjici. ona zavlači ruku između njegovih bedara i drži ga za jaja. on se ne može pomaknuti od straha i od užitka.
prvi put je ušao u sašku četiri mjeseca kasnije. nije krvarila.
ostavila ga je radi nekog starog pomorca.

***

svetice, bludnice i lude

svaka u svome hodočašću, dolaze prve putnice. otvaraju zamandaljena vrata kuća. u bijeloj odjeći bose kroz žitna polja. u šarenim krpama trče kroz gradske sajmove. tako je dosadno, tako ponižavajuće biti penelopa. ne veličajte mi penelope. ne veličajte naše sapete matere. one od nas čine prijestupnice. od naše slobode zločin. slavite svetice, bludnice i lude!
njihovim stopama su putovale, u muškarce prerušene, kraljice, gusarke i pjesnikinje.

***

Saška Rojc rođena je 1977. u Splitu. Objavljivala u Quorumu, Temi, Zarezu, Poeziji, Vijencu, na Knjigomatu i Trećem programu Hrvatskoga radija u emisiji Poezija naglas. Zbirka «Puzzlerojc» njezin je pjesnički prvijenac i prethodno je objavljena u elektoničkom izdanju na mrežnim stranicama projekta "Besplatne elektroničke knjige" (www.elektronickeknjige.com )

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –