Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
David Anderson

Škola skijanja

  • Nakladnik: Leo-commerce
  • Prijevod: Neven Borić
  • 01/2008.
  • 144 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789532181722
  • Cijena: 31.85 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Vjerojatno nećete naučiti skijati samo čitajući knjigu - a tko bi to i poželio? Potpuni užitak skijanja sastoji se u boravku u prirodi, u planinskom okruženju s prijateljima, svjetlucaj učim kristalima snijega koji blješte na sunčevoj svjetlosti, te predivnim planinskim panoramama i padinama ispred kojih nam zastaje dah. Doduše, globalno zatopljenje iz godine u godinu sve više skraćuje sezonu skijanja, no i tome se doskočilo topovima koji proizvode umjetni snijeg, pa je ponegdje sezona čak i produžena.

Knjige poput ove mogu vam pružiti ogromnu pomoć da postanete iskusniji skijaš, mnogo brže nego u slučaju kada znanja pokušavate usvojiti samostalno. Nije bitno da li ste potpuni početnik ili stručnjak - svakome će dobro doći da se podsjeti pravila, tehnika i teorije koja stoji iza skijaške prakse.

Skijanje je u teoriji jednostavno kao i bilo koji od sportova - spuštate se niz padinu na paru skija. Naravno, postoji i mnogo više od toga i može vam se činiti vrlo komplicirano, posebice prvog dana kada tek stanete na skije. Čak i odabir opreme može biti zahtjevan, a posebno njeno pravilno korištenje.

U ovoj vas autor vas vodi od samih osnova, kao na primjer iznajmljivanja skija i pancerica, pa sve do prvih koraka na skijama, razvijanja početničkih tehnika i produbljivanja znanja, naprednijih tehnika i zahtjevnijih terena.

Kako postajete sve iskusniji u skijanju, tada ćete i shvatiti kako bit skijanja nije samo u tome da se najbrže spustite niz padinu. Mnogo je mogućnosti: od divljeg skijanja na rampi (half pipe) pa sve do skijaškog trčanja, skijanja po hupserima, utrkivanja i ekstremnog skijanja. Svatko, bez obzira na dob, može pronaći nešto za sebe.

A kada jednom okusite skijanje, znači da ćete s radošću čekati nadolazeću zimu, a što se za većinu drugih ljudi i ne može reći. Planiranje skijaškog odmora zabavno je, a ova knjiga daje i nekoliko savjeta kako planirati skijaški odmor i gdje otputovati.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –