Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Tamara Modrić

Slatki dobar tek : Neobična obiteljska kuharica

  • Nakladnik: Studio TiM
  • 03/2008.
  • 132 str., meki uvez
  • ISBN 9789539510167
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Ukoliko ste očekivali knjigu "gourmet" recepata koje nikada i nigdje nećete imati prilike ostvariti, prevarili ste se! Ukoliko ste očekivali knjigu još jedne nonice koja je marljivo skupljala recepte, pa je nakon sto godina to netko objavio, opet ste se prevarili!

Ovo je jednostavno knjiga recepata, kuharica u najjednostavnijem smislu te riječi, na kojoj je autorica marljivo radila nekoliko godišnjih doba kako bi došla do najboljih i najtočnijih omjera, ustima najfinijih okusa i, ono što je najvažnije, kako bi svima onima koji će se odlučiti na spravljanje ukusnih i pažljivo izabranih kolača, prenijela dio svoga iskustva.

Knjižica slatkih recepata koju držite u ruci zapravo je modernom vremenu prilagođena kuharica jedne none, pa je stoga istovremeno spoj stogodišnjeg iskustva spravljanja kolača u domaćinstvu te onoga što je izuzetno važno, a to su točne naznake količina sastojaka i tijeka postupka pripreme kolača.

Premda je nona iz Rijeke, obiteljsko je podrijetlo znatno šire. U kuharicu su stoga upisana iskustva i Slavonije, i Dalmacije, i Istre, i dobroga starog Zagreba, nađe se tu ponešto Italije i Mađarske, pa je cijeli taj okusno-iskustveni "miš-maš" zapravo dio naše jedinstvene tradicije.

"Slatki dobar tek" zapravo je spoj recepata i obiteljske priče popraćene vrlo lijepim crno-bijelim autorskim ilustracijama Ivice Matića iz Rijeke.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –