
Kuharovo putovanje
- Nakladnik: Fraktura
- Prijevod: Dijana Štambak
- 06/2008.
- 288 str., meki uvez
- ISBN 9789532660531
- Cijena: 18.45 eur
Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro - Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

U jednoj od najuzbudljivijih knjiga o gastronomiji Anthony Bourdain, svjetski poznati šef kuhinje, kreće u potragu za savršenim jelom.
Putujući globusom od Meksika preko Amerike, Portugala, Francuske, Alžira i Rusije do Japana, Vijetnama i drugih dalekoistočnih zemalja, Bourdain s mnogo humora, akcije i životnosti opisuje razne kulture i njihove gastronomske navike.
Putujući globusom od Meksika preko Amerike, Portugala, Francuske, Alžira i Rusije do Japana, Vijetnama i drugih dalekoistočnih zemalja, Bourdain s mnogo humora, akcije i životnosti opisuje razne kulture i njihove gastronomske navike. Bez obzira na to ruča li ili večera u društvu najsiromašnijih ili najbogatijih, u najboljim restoranima ili u najgorim prčvarnicama, Bourdain je otvoren za sve okuse, mirise i boje, pri čemu ga jednako zanimaju i hrana i ljudi. On je kuhar koji istražuje i u svojoj kuhinji i na putu.
«Kuharovo putovanje» knjiga je koja će svoje mjesto naći na policama svakoga gurmana i svakoga svjetskog putnika, svih koji vole život i u njemu uživaju punim plućima kako to čini Anthony Bourdain.
Pročitaj poglavlje!
***
Anthony Bourdain rođen je u New Yorku 1956. Završio je Američki kulinarski institut te vodio newyorške restorane Supper Club, One Fifth Avenue, Sullivan’s i Brasserie Les Halles. Piše za New York Times, The Times, Face, Black Book, Independent, časopis Food Arts i druge. Njegov poznati članak “Nemojte jesti prije nego što ovo pročitate” objavljen 1999. u The New Yorkeru pobudio je golem interes u Americi i Velikoj Britaniji te ga potaknuo na pisanje slavne knjige «Kitchen Confidential: Adventures in the Culinary Underbelly» (u hrvatskom prijevodu «Dosje kuhinja»), nemilosrdno otvorene gastronomske ispovijedi.
Godine 2002. Anthony Bourdain putovao je svijetom u potrazi za “ekstremnom kuhinjom”, a knjiga koja je potom nastala, «Cook’s Tour: In Search of the Perfect Meal», postala je bestselerom u Americi i Velikoj Britaniji te 2002. osvojila nagradu za najbolju knjigu o hrani.
Napisao je kriminalističke romane «Bone in the Throat», «Gone Bamboo» i «The Bobby Gold Stories» te povijesni roman «Typhoide Mary», autobiografske proze «Dosje kuhinja» i «Kuhareva turneja» (A Cook’s Tour), kuharicu «Les Halles Cookbook» i knjigu kolumni «The Nasty Bits».
Jedan je od najboljih svjetskih šefova kuhinje.
Na Travels Chanellu vodi TV show Anthony Bourdain: No Reservations, seriju o kuhanju i putovanjima.
Putujući globusom od Meksika preko Amerike, Portugala, Francuske, Alžira i Rusije do Japana, Vijetnama i drugih dalekoistočnih zemalja, Bourdain s mnogo humora, akcije i životnosti opisuje razne kulture i njihove gastronomske navike.
Putujući globusom od Meksika preko Amerike, Portugala, Francuske, Alžira i Rusije do Japana, Vijetnama i drugih dalekoistočnih zemalja, Bourdain s mnogo humora, akcije i životnosti opisuje razne kulture i njihove gastronomske navike. Bez obzira na to ruča li ili večera u društvu najsiromašnijih ili najbogatijih, u najboljim restoranima ili u najgorim prčvarnicama, Bourdain je otvoren za sve okuse, mirise i boje, pri čemu ga jednako zanimaju i hrana i ljudi. On je kuhar koji istražuje i u svojoj kuhinji i na putu.
«Kuharovo putovanje» knjiga je koja će svoje mjesto naći na policama svakoga gurmana i svakoga svjetskog putnika, svih koji vole život i u njemu uživaju punim plućima kako to čini Anthony Bourdain.
Pročitaj poglavlje!
***
Anthony Bourdain rođen je u New Yorku 1956. Završio je Američki kulinarski institut te vodio newyorške restorane Supper Club, One Fifth Avenue, Sullivan’s i Brasserie Les Halles. Piše za New York Times, The Times, Face, Black Book, Independent, časopis Food Arts i druge. Njegov poznati članak “Nemojte jesti prije nego što ovo pročitate” objavljen 1999. u The New Yorkeru pobudio je golem interes u Americi i Velikoj Britaniji te ga potaknuo na pisanje slavne knjige «Kitchen Confidential: Adventures in the Culinary Underbelly» (u hrvatskom prijevodu «Dosje kuhinja»), nemilosrdno otvorene gastronomske ispovijedi.
Godine 2002. Anthony Bourdain putovao je svijetom u potrazi za “ekstremnom kuhinjom”, a knjiga koja je potom nastala, «Cook’s Tour: In Search of the Perfect Meal», postala je bestselerom u Americi i Velikoj Britaniji te 2002. osvojila nagradu za najbolju knjigu o hrani.
Napisao je kriminalističke romane «Bone in the Throat», «Gone Bamboo» i «The Bobby Gold Stories» te povijesni roman «Typhoide Mary», autobiografske proze «Dosje kuhinja» i «Kuhareva turneja» (A Cook’s Tour), kuharicu «Les Halles Cookbook» i knjigu kolumni «The Nasty Bits».
Jedan je od najboljih svjetskih šefova kuhinje.
Na Travels Chanellu vodi TV show Anthony Bourdain: No Reservations, seriju o kuhanju i putovanjima.
© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.