Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Anthony Bourdain

Sirove slasti

  • Nakladnik: Fraktura
  • Prijevod: Dijana Štambak
  • 06/2013.
  • 272 str., meki uvez
  • ISBN
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Pišući u "Sirovim strastima" o visokoj kuhinji i niskim strastima - jednako kvalitetno, zanimljivo i žestoko kao i dosad, kontroverzni suvremeni američki kuhar u nastavku knjige "Dosje kuhinja" obračunava se sa svijetom jela i kuhara duhovitošću, cinizmom, stilom, inteligentnom zlobom i beskompromisnom kritikom. 

 

Poput svog idola Boba Dylana, čim pokrene trend, ostavlja ga za sobom. No sada je opet tu, piše o šefovima kuhinja i restoranima, s onim istim žarom koji je Dosje kuhinju učinio tako neodoljivim.

Time

 

Bourdain poznaje svijet o kojem piše, ima dobar ukus i stil koji prirodno osvaja... Bourdain je beznadni romantičar kad je riječ o jelu i ljudima koji ga pripremaju.

New York Times Book Rewiev

 

Svemu što napiše Bourdain doda osobnu notu. U urnebesno smiješnom eseju opisuje svoja uporna nastojanja da odvrati kćer od brze hrane uvjeravajući je da klaun Ronald McDonald ima buhe.

Washington Post

 

Bourdain bez zadrške opisuje život u kuhinjama američkih restorana, pišući istovremeno autobiografiju i vodič kroz tajne zanata.

Guardian

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –