Sirove slasti
- Nakladnik: Fraktura
- Prijevod: Dijana Štambak
- 06/2013.
- 272 str., meki uvez
- ISBN
- Cijena: 19.78 eur
Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro - Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Pišući u "Sirovim strastima" o visokoj kuhinji i niskim strastima - jednako kvalitetno, zanimljivo i žestoko kao i dosad, kontroverzni suvremeni američki kuhar u nastavku knjige "Dosje kuhinja" obračunava se sa svijetom jela i kuhara duhovitošću, cinizmom, stilom, inteligentnom zlobom i beskompromisnom kritikom.
Poput svog idola Boba Dylana, čim pokrene trend, ostavlja ga za sobom. No sada je opet tu, piše o šefovima kuhinja i restoranima, s onim istim žarom koji je Dosje kuhinju učinio tako neodoljivim.
Time
Bourdain poznaje svijet o kojem piše, ima dobar ukus i stil koji prirodno osvaja... Bourdain je beznadni romantičar kad je riječ o jelu i ljudima koji ga pripremaju.
New York Times Book Rewiev
Svemu što napiše Bourdain doda osobnu notu. U urnebesno smiješnom eseju opisuje svoja uporna nastojanja da odvrati kćer od brze hrane uvjeravajući je da klaun Ronald McDonald ima buhe.
Washington Post
Bourdain bez zadrške opisuje život u kuhinjama američkih restorana, pišući istovremeno autobiografiju i vodič kroz tajne zanata.
Guardian
© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.