Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Jon Krakauer

U divljini

  • Nakladnik: V.B.Z.
  • Prijevod: Marina Horkić
  • 11/2008.
  • 174 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789532019261
  • Cijena: 15.93 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Jona Krakauera naši su čitatelji mogli upoznati još prije nekoliko godina u knjizi “Bez daha” autorovim svojevrsnim osobnim obračunom s tragedijom na Mt. Everestu kada je od snježne oluje stradalo devet alpinista u ekspediciji čiji je Krakauer bio član.

Jednako dojmljiv Krakauer je i u knjizi "U divljini" u kojoj rekonstruira dojmljivu i tragičnu sudbinu Christophera Johnsona McCandlessa, mladića iz dobrostojeće američke obitelji koji se autostopom zaputio na Aljasku i krenuo pješice, sam, u divljinu sjeverno od Mt. McKinleyja. Uštedu od 24 000 dolara dao je u dobrotvorne svrhe, napustio auto s većinom svojih stvari, zapalio svu gotovinu koju je imao u novčaniku i smislio nov život za sebe, namjerno lišen svih “blagodati” civilizacije.

McCandlessov na žalost tragičan povratak prirodi poslužio je i kao predložak za istoimeni film koji je režirao Sean Penn, a za kojeg je sjajnu glazbu komponirao Eddie Vedder, frontmen grupe Pearl Jam.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –