Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Jon Krakauer

Snovi o Eigeru

  • Nakladnik: Libricon
  • Prijevod: Mia Vrbanac
  • 01/2013.
  • 176 str., meki uvez
  • ISBN 9789535575269
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
"Snovi o Eigeru" zbirka je od dvanaest priča o alpinizmu, ljudima i planinama iz pera Jona Krakauera, autora našoj publici dobro poznatih bestselera "U divljini" i "Bez daha".

Junaci ove knjige su neki od najosebujnijih likova svjetske alpinističke scene, a radnje priča smještene su na neke od najviših i najopasnijih planina svijeta – K2, Mount McKinley ili Eiger. U knjizi je opisano i nekoliko autorovih osobnih pustolovina poput mladenački naivnog pokušaja uspona na zastrašujući Ðavolji palac na Aljaski ili neuspješnog hvatanja u koštac s notornom sjevernom stijenom Eigera.

Iako napisane prije gotovo 25 godina, priče u knjizi i danas u aktualne. One su zapravo vječne jer govore o ljudskoj strasti za planinama i osjećajima koji neminovno idu uz nju - ushićenju, strahu, razočaranju, tjeskobi, osjećaju trijumfa ili okrutnog prizemljenja.
 
Istančana moć zapažanja, sklonost ka neobičnim detaljima, izbjegavanje klišeja tipičnih za ovakvu vrstu literature te odabir tema i likova, u kombinaciji s osobnim alpinističkim iskustvom čine ovu knjigu jednom od najboljih ikada napisanih o ljudima i njihovoj strasti za penjanjem na vrhove planina. Čitatelje koji poznaju dva prethodno prevedena Krakauerova djela, iznenadit će uvrnut i samoironični humor koji sumorna tematika njegovih kasnijih knjiga "Bez daha" i "U divljini" nije dopuštala. Krakauer dobro poznaje planine, a još bolje nas zna povesti u njih sa sobom.

Knjiga "Snovi o Eigeru" više je knjiga o ljudima nego o stijeni i ledu; knjiga je to o ljudima koji imaju neobičnu, katkad maničnu opsesiju planinskih vrhovima koja ih izdvaja od ostatka svijeta. Ako ste fascinirani planinama i silno bi se htjeti penjati na njih, onda je ovo prava knjiga za vas - ili će vas potaknuti da zaboravite na sve i odmah se uputite u udaljena planinska područja ili će vas „ohladiti“ i natjerati da sami sebi kažete OK, mislim da ću svoju pustolovinu potražiti na drugi način.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –