
Lidijin obiteljski stol
- Nakladnik: Meandarmedia
- Prijevod: Iva Mlakar
- 12/2008.
- 460 str., tvrdi uvez
- ISBN 9789537355258
- Cijena: 46.32 eur
Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro - Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Iznimno bogata, temeljita i raskošno ilustrirana knjiga o kuhinji iz dana u dan za vlastitu obitelj, za obiteljske prigode i svečanosti, za užitak pripreme hrane i konzumiranja. Riječ je o prvom prijevodu jedne knjige Lidia Bastianich na hrvatski.
"Pisanje kuharice je poput putovanja kroz moj život. Svaki recept ima priču, a svaka priča je dio mojih osobnih sjećanja... Ovom knjigom više želim izraziti radost i kreativnost koje pronalazim u obiteljskom kuhanju nego dati točne mjere i tehnike za pojedini recept. Iznošenje domaće hrane na stol - pažljivo kupljene, svjesno pripremljene, u skladu sa željama ljudi koje hranimo odgojni je čin. Kroz njega učimo i dijelimo svoje emocije, mudrost i ljubav."
***
Rođena u Puli, Lidia Bastianich 1956. odlazi u izbjeglički kamp u Trstu, a odatle, nakon dvije godine u Ameriku. Sedamdesetih godina sa suprugom otvara prvi restoran koji pobire hvalospjeve gastronomske kritike, a danas sa svojom djecom vodi šest restorana u New Yorku, Kansas Cityju i Pittsburghu. Od 1998. Počinje se emitirati njezin televizijski serijal Lidia´s Italian Table, od 2007. i drugi - Lidia´s Italy.
Objavila je pet knjiga: "La Cucina di Lidia", "Lidia's Italian Table", "Lidia's Italian-American Kitchen", "Lidia's Family Table" i "Lidia's Italy". Za tisak je spremna i "Lidia Cooks from the Heart". Dobitnica je brojnih nagrada, a nekoliko je puta proglašena najboljom kuharicom New Yorka, a najveće priznanje jest ono fondacije James Beard, svojevrstan kuharski Ocar koji je dobila 2002.
Neprekidno pomaže i sama organizira najrazličitije humanitarne akcije, a mnoge su od njih vezane za Hrvatsku i druge zemlje istočne Europe.Aktivno sudjeluje u radu UNICEF-a i UNIFEM.a, a osnovala je The Lidia Mattichio Bastianich Foundation, uglavnom za pomoć djeci.
"Pisanje kuharice je poput putovanja kroz moj život. Svaki recept ima priču, a svaka priča je dio mojih osobnih sjećanja... Ovom knjigom više želim izraziti radost i kreativnost koje pronalazim u obiteljskom kuhanju nego dati točne mjere i tehnike za pojedini recept. Iznošenje domaće hrane na stol - pažljivo kupljene, svjesno pripremljene, u skladu sa željama ljudi koje hranimo odgojni je čin. Kroz njega učimo i dijelimo svoje emocije, mudrost i ljubav."
***
Rođena u Puli, Lidia Bastianich 1956. odlazi u izbjeglički kamp u Trstu, a odatle, nakon dvije godine u Ameriku. Sedamdesetih godina sa suprugom otvara prvi restoran koji pobire hvalospjeve gastronomske kritike, a danas sa svojom djecom vodi šest restorana u New Yorku, Kansas Cityju i Pittsburghu. Od 1998. Počinje se emitirati njezin televizijski serijal Lidia´s Italian Table, od 2007. i drugi - Lidia´s Italy.
Objavila je pet knjiga: "La Cucina di Lidia", "Lidia's Italian Table", "Lidia's Italian-American Kitchen", "Lidia's Family Table" i "Lidia's Italy". Za tisak je spremna i "Lidia Cooks from the Heart". Dobitnica je brojnih nagrada, a nekoliko je puta proglašena najboljom kuharicom New Yorka, a najveće priznanje jest ono fondacije James Beard, svojevrstan kuharski Ocar koji je dobila 2002.
Neprekidno pomaže i sama organizira najrazličitije humanitarne akcije, a mnoge su od njih vezane za Hrvatsku i druge zemlje istočne Europe.Aktivno sudjeluje u radu UNICEF-a i UNIFEM.a, a osnovala je The Lidia Mattichio Bastianich Foundation, uglavnom za pomoć djeci.
© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.