Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Cormac Mccarthy

Cesta

  • Nakladnik: Profil
  • Prijevod: Tatjana Jambrišak
  • 01/2009.
  • 202 str., meki uvez
  • ISBN 9789531210430
  • Cijena: 119.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Nakon neimenovane kataklizme, slijedeći opustjele autoceste, otac i sin putuju Amerikom. No svijeta kakvog poznajemo više nema - klima se promijenila, životinje nestale, sve je prekriveno debelim slojem pepela, a zemljom vladaju kanibalizam i nasilni kultovi…
Između njih i očaja koji ih okružuje tek su jedan revolver s tri metka i puno ljubavi, a put koji se pred ocem i desetogodišnjakom nalazi na kušnju će ubrzo staviti i jedno i drugo...

"McCarthyjeva Cesta pravi je književni dragulj. Knjiga koja je u pohvalama ujedinila čitatelje i književne kritičare diljem svijeta okrutna je, uzbudljiva i mračna odiseja, agonija bijega i skrivanja, no ponajprije: priča o kušnji i snazi roditeljske ljubavi, o želji da se usred tame i beznađa očuva iskra čovječnosti. Elementarna, mračna i eliptična, McCarthyjeva rečenica ima snagu poezije, a roman u koji je utkana jedna je od najmoćnijih vizija svijeta od kakvog nas dijeli možda tek slučaj.
Zastrašujuće i predivno…" (New York Post)

Po romanu "Cesta" snimljen je i film s Viggom Mortensenom u glavnoj ulozi, uskoro u kinima!

***

Jedan od najcjenjenijih živućih američkih pisaca, Cormac McCarthy (1933.), za roman "Cesta" nagrađen je Pulitzerovom nagradom 2007. godine. McCarthy je autor devet romana i dobitnik mnogih uglednih književnih priznanja, između ostalih Faulknerove i Nacionalne književne nagrade, ali najveći uspjeh kod publike i književne kritike donosi mu upravo priča o ocu i sinu koji postapokaliptičnom Amerikom putuju prema obali.

Ostali važniji naslovi: "The Orchard Keeper", "Blood Meridian", "Svi lijepi konji…" te "Nema zemlje za starce", koji je braći Coen poslužio kao predložak za Oscarom višestruko nagrađivani film.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –