Ribe
- Nakladnik: Leo-commerce
- Prijevod: Rajna Maršanić-Jovanović
- 11/2008.
- 184 str., tvrdi uvez
- ISBN 9789532181876
- Cijena: 31.85 eur
Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro - Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Zahvaljujući osobini lake probavljivosti i korisnosti za čovjekovo zdravlje, riba je oduvijek vrlo cijenjena namirnica u kuhinji. Pripremanje na mnogo različitih načina, predstavlja brojne varijante i bezbroj okusa kojima se može eksperimentirati i svakodnevno otkrivati novi.
Ova knjiga nudi brojne raznovrsne recepte na bazi ribe, pripremljene ukusno i maštovito na različite načine- pržene, u tavi, u pećnici i na pari. Posebno je poglavlje posvećeno ribljim juhama.
Svi su recepti vrlo jasno opisani i lako se provode u djelo, popraćeni su korak-po-korak fotografijama koje prate postupno pripremanje svakog jela.
U knjizi se nalaze i vrijeme, teškoća izvedbe, kalorije i savjeti o vinu koje se preporučuje za upotpunjavanje jela.
***
Knjiga je produkt projekta 'Food Editore' koji je nastao je između Milana, središta talijanskog izdavaštva, i Parme, središta Food Valley. Izdavački projekt obuhvaća publikacije nekoliko važnih specijaliziranih knjiga enogastronomije, s ciljem širenja ugode i kulture hrane diljem svijeta. U redakciji izdavačke kuće postoji eksperimentalna kuhinja i fotografski studio gdje nastaju svi predloženi gastronomski specijaliteti.
Tu se organiziraju i kuharski tečajevi tijekom kojih su dostupni kuhari i njihovo iskustvo, a vode znatiželjnike i zaljubljenike u otkrivanju njihovih vlastitih sposobnosti uz štednjak. Izdavačka kuća koristi i savjete nekoliko najznačajnijih talijanskih enologa i slastičara, kao što su Giuseppe Vaccarini, najpoznatiji svjetski somelijer, i Iginio Massari, broj jedan u slastičarskim vještinama.
Za potrebe ove kuharice svoje su recepte dali brojni znameniti kuhari talijanske kuhinje.
Ova knjiga nudi brojne raznovrsne recepte na bazi ribe, pripremljene ukusno i maštovito na različite načine- pržene, u tavi, u pećnici i na pari. Posebno je poglavlje posvećeno ribljim juhama.
Svi su recepti vrlo jasno opisani i lako se provode u djelo, popraćeni su korak-po-korak fotografijama koje prate postupno pripremanje svakog jela.
U knjizi se nalaze i vrijeme, teškoća izvedbe, kalorije i savjeti o vinu koje se preporučuje za upotpunjavanje jela.
***
Knjiga je produkt projekta 'Food Editore' koji je nastao je između Milana, središta talijanskog izdavaštva, i Parme, središta Food Valley. Izdavački projekt obuhvaća publikacije nekoliko važnih specijaliziranih knjiga enogastronomije, s ciljem širenja ugode i kulture hrane diljem svijeta. U redakciji izdavačke kuće postoji eksperimentalna kuhinja i fotografski studio gdje nastaju svi predloženi gastronomski specijaliteti.
Tu se organiziraju i kuharski tečajevi tijekom kojih su dostupni kuhari i njihovo iskustvo, a vode znatiželjnike i zaljubljenike u otkrivanju njihovih vlastitih sposobnosti uz štednjak. Izdavačka kuća koristi i savjete nekoliko najznačajnijih talijanskih enologa i slastičara, kao što su Giuseppe Vaccarini, najpoznatiji svjetski somelijer, i Iginio Massari, broj jedan u slastičarskim vještinama.
Za potrebe ove kuharice svoje su recepte dali brojni znameniti kuhari talijanske kuhinje.
© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.