Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Franjo Janeš

Noć mrtvih živaca

  • Nakladnik: Algoritam
  • 04/2009.
  • 156 str., meki uvez
  • ISBN 9789532208474
  • Cijena: 79.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Što se dogodi kada pisac s ciničnim glasom u glavi izmisli mladića koji s nožem vreba u grmlju Parka mladenaca? Koja je veza amaterske porno-glumice pobjegle iz centra za odvikavanje i perzijske mačke koja svijetli u mraku? Tko postavlja zamke za medvjede na gradske livade i putove? Nastaje li bacanjem aparata za brijanje u kadu punu vode struja svijesti, ili možda nestaje? Zašto zblajhani dominikanac oštri nož za pršut ako nema pršuta? I kako je sve to međusobno povezano?!

Odgovori se nalaze u romanu "Noć mrtvih živaca", mračnom ali duhovitom prvijencu Franje Janeša koji genetskim modifikacijama spaja gustoću Kiklopa (koji ima konjunktivitis) s eksperimentalnošću Pythonovaca i čovjekoljubljem Douglasa Adamsa i Crne guje.

"Noć mrtvih živaca" obiluje stvarno luckastim ludizmima, parodijama, intertekstualnim aluzijama, dok igranje s jezikom pleše na granici seksualnog uznemiravanja. Ne samo oralnog.

Likovi koji idu u P. M. (Park mladenaca) i tamo se u mraku prepliću i sapliću su nam poznati, jer radi se o žiteljima naše zbilje, podvučenima crnom.

Roman "Noć mrtvih živaca" opremljen je žestokim originalnim soundtrackom grupe Astridian (www.myspace.com/astridian) koji se ne može kupiti ni u jednoj CD-trgovini.
Niti ukrasti.

Pročitaj poglavlje!

Franjo Janeš (1982.) odrastao je i školovao se u Zagrebu, između ostalog u IV. gimnaziji i na Filozofskom fakultetu. Radi kao viši lektor na Odsjeku za germanistiku, a u slobodno vrijeme piše romane (Noć mrtvih živaca, Formula za kaos i Čerupanje feniksa), svira i pjeva u bendu Astridian, vozi bicikl i bavi se koječime.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –