Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Mima Simić Ivana Armanini

Pustolovine Glorije Scott

  • Nakladnik: AGM
  • 06/2005.
  • 126 str., meki uvez
  • ISBN 9531742456
  • Cijena: 10.49 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Krimi-priče o slučajevima londonske detektivke Glorije Scott i njezine kolegice Mary Lambert. Neobične slučajeve Glorija još neobičnije rješava, s puno humora, čak apsurda, svakako nečeg neočekivanog, ali vrlo lukavo, znalački i s puno logike.

Likovi koji se pojavljuju na granici su groteske: od fizionomije, karakternih osobina do njihove obiteljsko-društvene situacije (cirkusantica, "paralizirana od čela nadolje", "majka ju je prodala"...).

Ivana Armanini je "Pustolovine Glorije Scott" prepjevala u stripove koji sačinjavaju ravnopravan, drugi dio knjige. U njezinim pričama likovnost se osamostaljuje, a narativnost služi tek kao povremeni oslonac i otponac za nove grafičke ludorije.

***

Mima Simić rođena je 1976. u Zagrebu. Objavljuje prozu i kritičke osvrte u svim prestižnim hrvatskim književnim i srodnim publikacijama te pokojoj antologiji - Quorum, Libra, Godine, Zarez, Plima, Akt, Vijenac, K, Ekran priče, Libido.hr, Poqueerene priče, poljski Studium, no ne iu The New Yorkeru, Harpersu, The Atlantic Monthlyju, Harvard Reviewu, London Magazineu, Grantu i dr. Prevodi sa svih poznatih jezika a ponajbolje s engleskog.

Ko-vokal je i suosnivačica obiteljskog soc-religioznog benda Drvena Marija, kao i nekih malo manje popularnih aktivističkih skupina LGBT i anarhofeminističke orijentacije. Uz to uzgaja mačke, popravlja bicikle i kišobrane. Prehodala je Španjolsku u 26 dana i posjetila grob Brucea Leeja u Seattleu. U slobodno vrijeme studira u Budimpešti i Zagrebu.

Ivana Armanini
rođena je 1970. u Zagrebu. Završila je Školu primijenjene  umjetnosti u Zagrebu. Diplomirala je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Vozi bicikl. Izlagala je na tri samostalne i oko 100 grupnih izložbi. Idejno je začela i koordinira projekt K@MIKAZE od 2002., po metodi: skok u sebe strip-odskokom. Ideja vodilja projekta je regionalna mreža autorskog stripa a uključuje tiskano i e-izdavaštvo, strip-radionice i MM promo-evente.

 

Spisateljica, filmska, kulturalna i rodna teoretičarka, prevoditeljica, aktivistica, obožavateljica mačaka, rock zvijezda - ne nužno tim redoslijedom. Kratke priče, eseje i analize objavljivala u domovini i inozemstvu, u časopisima, zbornicima, antologijama, na zidovima. Prevođena na više jezika - većma opskurnih i globalno irelevantnih. Sa za sad popularnijim bratom romanom čini Drvenu Mariju, kultni bend s patološkim sljedbeništvom. Nasamo skromna i samozatajna, u javnosti bezobzirna i podla. Dobitnica nagrade Velimir Vuković za najbolju filmsku kritičarku. Stalna članica žirija na regionalnoj smotri Lidrana u Benkovcu. Više o autorici: Word Express : Literarno putovanje Mime Simić Baza umjetnica : Cunterview.net Dossier : Booksa.hr Zarez : Razgovor s Mimom Simić

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –