Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Joseph Campbell

Junak s tisuću lica

  • Nakladnik: Jesenski i Turk
  • Prijevod: Vladimir Cvetković Sever
  • 12/2009.
  • 464 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789532223323
  • Cijena: 250.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Malo je koje djelo dvadesetog stoljeća ostavilo tako dubok trag na tako širok spektar umjetnika i intelektualaca diljem svijeta kao "Junak s tisuću lica" Josepha Campbella.

Ova komparativna mitološka studija objedinila je spoznaje psihologije, etnologije, antropologije, arheologije, umjetničkih i religijskih studija u lucidan koncept jedinstvenosti ljudskog iskustva što leži ponad beskrajne raznorodnosti čovjekove pojavnosti: u koncept monomita, suštinske strukture tisućljetne ostavštine mitova i legendi, a u isti mah i svakodnevne pustolovine življenja.

Junak Campbellova monomita, bio on arhajski i arhetipski ili moderan i individualiziran, slijedi postaje puta zajedničkog cjelokupnome čovječanstvu; postaje koje u sebi nose otajstva njegova bitka u široj zajednici i samome sebi.

U šezdeset godina postojanja, "Junak s tisuću lica" nadahnuo je nebrojene umjetnike, pisce i redatelje na stvaranje djela temeljenih na monomitu, otkrivši u isti mah mnogim pojedinačnim čitateljima širinu i nadahnuće osobnog učenja prikrivenog u nasljeđu ljudske rase.

Više o knjizi!

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –