Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Howard S. Becker

Svjetovi umjetnosti

  • Nakladnik: Jesenski i Turk
  • Prijevod: Srđan Dvornik
  • 11/2009.
  • 422 str., meki uvez
  • ISBN 9789532222975
  • Cijena: 29.20 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Zamislite da, kao kustos za kiparstvo u umjetničkom muzeju, pozovete renomiranog kipara da izloži novo djelo. On stiže vozeći otvoreni kamion, na kojem leži gigantska konstrukcija koja više velikih, teških građevinskih strojeva kombinira u zanimljiv i ugodan oblik. Djelo vam je poticajno i uzbudljivo. Zamolite ga da ga odveze okolo, do muzejske rampe za istovar, gdje vas dvojica otkrivate kako vrata prostora za utovar i istovar ne dopuštaju ulazak ičega višega od 15 stopa; skulptura je mnogo viša od toga. Kipar predlaže da se ukloni zid, ali dotad ste već shvatili da će skulptura, čak i ako je unesete u muzej, propasti kroz pod i završiti u podrumu; to je muzej, a ne tvornica, i građevina ne može podnijeti toliku težinu. Konačno, on je zlovoljno odvozi."

Izraz svijet umjetnosti samo je način govorenja o ljudima koji rutinski sudjeluju u stvaranju umjetničkih djela. Riječ je o suradničkoj mreži isporučitelja, izvođača, trgovaca umjetninama, kritičara i potrošača koja - zajedno s 'umjetnikom' - proizvodi umjetničko djelo.

"Ovo djelo suvremenog američkog sociologa Howarda S. Beckera smatra se vrlo uspješnom, a prema mnogim ocjenama možda i najreprezentativnijom sociološkom tematizacijom umjetnosti posljednjih desetljeća..' (prof. dr. Rade Kalanj)

***

Howard S. Becker autor je mnogih knjiga, među kojima su "Telling about Society", "Writing for Social Scientists" i "Outsiders".

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –