Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Elmar R. Gruber

Parapsihološki ratovi

  • Nakladnik: AGM
  • Prijevod: Zdravko Židovec
  • 12/2009.
  • 286 str., meki uvez
  • ISBN 9789531743624
  • Cijena: 15.93 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Istraživanja paranormalnih pojava godinama se odbacivalo kao produkte osobenjaštva i prijevara, ali sada postoji telepatski eksperiment koji čak i skeptike tjera da se počešu po glavi.

Dulje od dvadeset i pet godina obavještajne službe Istoka i Zapad plaćale su i poticale istraživanja u parapsihologiji. I CIA i KGB utrošili su mnogo vremena i novca da otkriju kako se može dobiti parapsihološki rat.

U knjizi Elmara R. Grubera "Parapsihološki ratovi" – istraživanja, eksperimenti i programi, opisani su do pojedinosti. Obrađujući istraživanja sa svih strana svijeta, dr. Gruber prikazuje kako parapsiholozi u prvi plan svog rada stavljaju znanstveno istraživanje.

Fenomeni izvanosjetilnog zapažanja, poput daljinskog opažanja, telepatije, vidovitosti i prekognicije, podvrgavaju se temeljitim istraživačkim metodama, parapsihologiju se više ne može smatrati prirepkom znanosti. Cjeloviti i uvjerljivi dokazi dr. Grubera upućuju da je to znanost stvarne i ozbiljne budućnosti.

***

Elmar R. Gruber (rođen 1955. u Beču) istraživač je svijesti i parapsiholog. Bio je blizak suradnik profesora Hansa Bendera u uglednom Institutut za granična područja psihologije i mentalnog zdravlja u Freiburgu. Piše knjige i članke o parapsihologiji te o kulturalnim i povijesnim stajalištima o paranormalnim i transpersonalnim iskustvima i pristupima. Bavi se istraživanjem neobičnih mentalnih fenomena i kulturnim podrijetlom tzv. duhovnog impulsa. Organizirao je eksperimentalni laboratorij za terenska istraživanja o magičnim učincima u šamanskim društvima Meksika, Filipina i Indije.

Uz brojne publikacije u znanstvenim časopisima, autor je mnogih knjiga, uključujući međunarodne bestsellere "Jesusu Conspiracy" i "Original Jesus: The Buddist Sources of Christianity". Gruber je radio kao znanstveni savjetnik za radio i televiziju. Širokoj publici postao je poznat ako suvoditelj Rainera Holbena u emisiji televizije RTL koja je predstavljala nevjerojatne priče.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –