Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Alen Bović

Ljudožder vegetarijanac

  • Nakladnik: Jesenski i Turk
  • 03/2010.
  • 175 str., meki uvez
  • ISBN 9789532242089
  • Cijena: 95.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Knjiga o medicini i podzemlju, liječnicima i licemjerju, mafiji i prostituciji. Knjiga koja je već prije objavljivanja uzdrmala hrvatsku scenu, uzbunila duhove i otvorila brojna pitanja!!!

Alen Bović nakon "Metastaza" ponovno je napisao dramatičan roman koji će promijeniti način gledanja na mnoge stvari koje ste uzimali zdravo za gotovo. Bolnički hodnici, unezvjerene pacijentice, doktori koji s gorčinom obavljaju svoj posao, korumpirani policajci, cajke i kokain, nemoralne ponude - slika je to hrvatskog društva ispisana hiperrealističnim perom i dinamičnim stilom.

Alen Bović je literarni pseudonim dr. Ive Balenovića, četrdesetogodišnjaka, liječnika ginekologa po građanskom zanimanju. U Konzorovoj biblioteci "Godine nove", pod istim pseudonimom, Alen Bović, objavljen mu je 2006. roman-prvijenac "Metastaze". Roman je tiskan u tri izdanja te adaptiran za kazalište i igrani film. Kerempuhova predstava "Metastaze" proglašena je 2008. najboljom hrvatskom kazališnom predstavom, a igrani film "Metastaze" najboljim hrvatskim filmom 2009.


"Sprega medicine i kriminala, kao rezultat strašne činjenice da je “lova jedini teret koji čovjeka čini lakšim”, od liječnika Prke čini monstruma koji beskrupulozno podmeće dijagnoze, izvršava kriminalne abortuse, a odavno se pozdravio s Hipokratovom zakletvom. No, nije samo sve to zlo o kojemu progovara ovaj roman akumulirano u Danku Prki, dapače njega možemo prožvakati kao negativca, hiperbolu.

Priče iz bolničke kantine možda i više ‘tiho’ šokiraju u ovome romanu, čitava ta galerija likova i podjela rada u bolnicama u kojima ‘trećina liječnika ne radi apsolutno ništa, trećina radi samo svoje privatne pacijente, a trećina radi za one prve dvije trećine’, baš kao i spoznaja da liječnik koji radi savjesno u tako postavljenom sustavu vrijednosti živi od plaće u Zapruđu i vozi Škodu". (Iz recenzije : Jagna Pogačnik)

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –