Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Ramón Díaz Eterovic

Druga želja

  • Nakladnik: AGM
  • Prijevod: Željka Somun
  • 11/2010.
  • 264 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789531743808
  • Cijena: 19.64 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Nakon toga Moderna vremena ne ažuriraju cijene - preporučamo da točnost cijene i dostupnost knjige (pogotovo starijih izdanja) provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
"Veći dio života proveo sam tražeći odgovore na tuđa pitanja, a sad želim razotkriti jedinu tajnu koja me nagriza do srži", kaže Heredia na početku najosobnije od svih dosad provedenih istraga u nizu priča koje su ga učinile međunarodno poznatim, pa čak i glavnim junakom televizijske serije "Heredia i partneri".

Heredia je angažiran da pronađe starca kojem se ne zna prebivalište, dok istodobno prima pismo koje mu prenosi želju njegove majke koja ga iz prošlosti potiče da slijedi trag čovjeka koji bi mogao biti njegov otac, kojeg nikad nije upoznao. Heredia započinje usporednu istragu koja ga navodi da otputuje u malo mjesto na jugu zemlje i da obilazi brojne četvrti Santiaga, sve dok ne razriješi dvije tajne koje će ga suočiti s nevjerojatnim stanjem napuštenosti koje trpe mnoge starije osobe, uz ograničenja koja im nameće vlastito sjećanje. Heredia se vratio i očekuje ga otkriće vezano za vlastito porijeklo....


***

Ramón Díaz Eterovic (Punta Arenas, 1956.), između ostalih priznanja primio je i nagradu Nacionalnog vijeća za potporu knjizi i čitanju i Nagradu grada Santiaga 1982., 1994. i 1996. godine. Djela su mu prevedena na hrvatski, engleski, njemački, grčki i talijanski jezik.

Godine 1987. objavio je "La ciudad esta tristá" (Grad je ožalošćen ), roman u kojem se prvi put pojavljuje Heredia. Od 2000. godine izdavačka kuća LOM započinje izdavanje cjelokupnog ciklusa romana: "Sedmero Simonove djece", "Grad je ožalošćen", "Anđeli i osamljenici", "Oko duše", "Nitko ne zna više od mrtvaca", "Sam u tami", "Čovjek koji zapitkuje", "Ne zaljubljuj se u stranca", i "U sjeni novca".

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –