Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Yann Martel

Beatrice i Vergilije

  • Nakladnik: Profil
  • Prijevod: Mihaela Velina
  • 11/2010.
  • 197 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789533191348
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Kad Henryja, poznata pisca koji prolazi kroz razdoblje stvaralačke krize, pronađe pisamce jednoga njegova čitatelja, uvučen je u zagonetku kojoj neće moći odoljeti. Čovjek koji mu piše, stari je taksidermist, a pomoć koju traži sve je prije nego li obična: Henryja treba da mu pomogne dovršiti dramu, djelo na kojem radi cijeli svoj život.

Ulazeći sve dublje u svijet iza izloga starčeva dućana prepariranim životinjama, Henry uskoro biva opsjednut pričom o magarici Beatrice i majmunu Vergiliju, junacima koji čudnog taksidermista (baš kao i njegovi imenjaci Dantea) vode kroz njegov osobni pakao.

Pun iste one originalnosti i snage koje smo zavoljeli u "Pijevu životu", Martelov je novi roman "Beatrice i Vergilije" alegorija, nesvakidašnje svjedočanstvo o holokaustu, živi koloplet pitanja o životu i umjetnosti, no ponajprije - priča koja će vas dirnuti i promijeniti.

Knjigu je ilustirao i grafički oblikovao naš poznati ilustrator Tomislav Torjanac, koji je prethodno sa Martelom surađivao na ilustriranom izdanju "Pijevog života".

***

Rođen 1963. u Španjolskoj, Yann Martel studirao je filozofiju na Sveučilištu Trent, radio neobične poslove - sadio drveće, bio perač posuđa i zaštitar - i putovao svijetom prije nego što se posvetio pisanju. Autor je međunarodno hvaljena romana „Pijev život“, koji je 2002. dobio nagradu Man Booker, preveden je na četrdeset jedan jezik i više je od godinu dana bio na New York Timesovoj listi najprodavanijih knjiga.

Njegova zbirka kratkih priča "The Facts Behind the Helsinki Roccamatios" te prvi roman "Self", također su dobili izvrsne kritike. Objavio je i zbirku pisama kanadskom premijeru s naslovom "What Is Stephen Harper Reading?" Yann Martel živi u Saskatoonu, u kanadskoj pokrajini Saskatchewanu, sa spisateljicom Alice Kuipers i njihovim sinom Theom.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –