Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
C(live) S(taples) Lewis

Velika rastava : Fantastična pripovijest o raju i paklu

  • Nakladnik: Verbum
  • Prijevod: Mijo Pavić
  • 09/2011.
  • 135 str., meki uvez
  • ISBN 9789532352443
  • Cijena: 12.61 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Koristeći se svojim talentom za pisanje bajki i alegorija, C. S. Lewis (autor bestselera "Pisma starijeg đavla mlađemu") nas u ovoj alegoričnoj priči vodi na unutarnje putovanje kroz raj i pakao i upoznaje nas s anđelima i nadnaravnim bićima koji mijenjaju način na koji razmišljamo o dobru i zlu.

Zamišljajući sama sebe u snu u kojemu se nalazi u autobusu koji vozi između pakla i raja, Lewis započinje pripovijest o vječnim pitanjima postojanja pakla i raja, kao i o tome može li postojati jedan bez drugoga.

Privlačnim slikama, zabavnom satirom i uzbudljivim špekulacijama Lewis majstorski izaziva znatiželju o životu nakon smrti, istodobno izoštravajući svijest o ovome svijetu. Njegovi zorni opisi grijeha i napasti, kao i zapleti prepuni mreža taštine i samoobmane čine ovo djelo izrazito duhovno korisnim, potičući čitatelja da se zapita o krajnjim posljedicama svakodnevnih, samo naizgled sitnih odluka i čina.

***

Clive Staples Lewis je rođen 29. studenoga 1898. u Northernu (Sjeverna Irska). Po završetku Prvog svjetskog rata opredijelio se za daljnji studij, pa je na Sveučilištu u Oxfordu doktorirao iz klasične filologije i filozofije. Kasnije se bavio engleskom literaturom i vodio katedru tog predmeta u Cambridgeu od 1954. godine. Umro je 22. studenoga 1963. u Oxfordu.

Kao sveučilišni profesor i pisac svojim djelovanjem na predavanjima, spisima i konferencijama na radiju, te svojom dubinom, radikalnošću i duhovitim stilom osvaja mnoge simpatije i sljedbenike.

Napisao je brojna djela s religioznom tematikom kao: "Pisma starijeg đavla mlađem", "Problem patnje", "Kršćanstvo nije iluzija", "Četiri ljubavi", "Bit molitve", "Čudesa" i dr. Zadnjih petnaest godina života piše pretežno za djecu iznoseći svoja uvjerenja na njima blizak način. Tako su nastale knjige kao "Princ Kasijan", "Srebrna stolica", "Konj i njegov dječak", "Čarobnjakov nećak"...

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –