Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Melita Kraus

Lili ili kujica bez šibica

  • Nakladnik: Mala zvona
  • 12/2011.
  • 32 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789537760199
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
U svojoj "životinjskoj" verziji poznate Andersenove priče Melita Kraus pripovijeda o kujici koja ostaje bez svog starog gospodara i doma. Lili luta pustim gradom u božićnoj noći, sve dok se, promrzla i iscrpljena ne šćućuri ispred nekih vrata. No ovog Božića vrata se otvaraju, a iza njih je očekuje dobrodošlica...

Lili je imala samo Grgu, a Grga je imao samo nju. Često su zajedno obilazili sajmove na kojima je Grga djeci prodavao lizalice, šarene balone „koji lete u nebo“ i kojekakve druge igračke. Djeca su voljela igračke, ali su još više voljela Lili. Poneko bi se dijete vratilo po još jedan balon samo zbog nje.

Kad nije bilo sajmova, mirno su živjeli obrađujući mali vrt. Lili je u svemu pratila Grgu i nastojala mu pomoći – makar i kopanjem rupa!

Ipak, najsretniji njihovi trenuci bili su u smiraj dana, kad bi Grga sjeo u svoj stari naslonjač, a Lili bi mu se ugnijezdila u krilu

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –