Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Mirko Kovač

Kad bijah pun tame : Drame

  • Nakladnik: Fraktura
  • 12/2011.
  • 320 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789532663464
  • Cijena: 169.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
U knjizi su sakupljeni dva scenarija, drama i komedija. Kovača karakterizira vještina pisanja i ocrtavanja velikih scena u nekoliko poteza, a u ovim se djelima namijenjenima za film ili pozornicu pokazuju puninom svojih potencijala.

Kovač uvijek govori o drami pojedinca koji se nalazi s one strane mišljenja gomile. Njegovi junaci, bez obzira na to je li riječ o intelektualcu, piscu, liječniku ili pak knezu, redovito se suprotstavljaju općemu mišljenju, oni su osamljeni u gomili koja ih okružuje, uvijek sklonoj kompromisu, ulizivanju, izdaji, kleveti... Kovačevi junaci veći su od života ne zato što se diče herojstvom i velikim djelima, već isključivo zato što nose istinsku ljudsku tragediju.

Bilo da imaginira vlastite junake, bilo da stvara na fonu tuđih djela poput Matavuljeva ili na tragu povijesnih izvora, Mirko Kovač piše djela prepuna strasti i života, pa dok ih čitamo kao da ih i gledamo na pozornici ili filmskom platnu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Kad bijah pun tame –

Open publication - Free publishing - More bijah

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –