Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Arnaud Delalande

Krvave basne

  • Nakladnik: AGM
  • Prijevod: Vesna Pavković
  • 02/2012.
  • 394 str., meki uvez
  • ISBN 9789531744096
  • Cijena: 26.28 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Radnja romana francuskog romanopisca Arnauda Delalandea „Krvave basne“ smještena je u jedno od najuzbudljivijih razdoblja francuske povijesti, u predvečerje Francuske revolucije, a mjesto radnje je dvorac Versailles i njegovi vrtovi. Mladi kralj Louis XVI. nepripremljen je za kraljevsku dužnost, a njegova žena Marija Antoaneta uživa u neobuzdanim dvorskim zabavama.

U takvim nesigurnim prilikama tajanstveni ubojica počinja niz okrutnih ubojstava na dvoru i u njegovim vrtovima, a svako od njih popraćeno je grotesknom inscenacijom oko žrtve i ironičnim stihovima iz La Fontaineovih basna.

***

Arnaud Delalande
(rođen 1971.) francuski je romanopisac i scenarist mlađe generacije, a na putu je da postane jedan od glavnih predstavnika novog književnog žanra, povijesnog krimića, koji sjedinjuje uzbudljiv spoj trilera i povijesnog romana što uzima sve više maha u zemljama poput Velike Britanije, Francuske, Italije, Španjolske itd.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –