Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Igor Isakovski

Pješčani sat

  • Nakladnik: Meandarmedia
  • Prijevod: Sibila Petlevski, Igor Isakovski
  • 03/2012.
  • 152 str., meki uvez
  • ISBN 9789533340043
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Prostori i sjene svakodnevnog i dramatičnoga nedosegnutog svijeta, u knjizi „Pješčani sat“ makedonskog autora (pjesnika i pripovjedača) Igora Isakovskog, prate junaka priča koje „nikada neće biti do kraja ispričane“. Nezavršenost i nesavršenost određuju onoga koji govori iz vlastitog mraka, koji je svoj protagonist i tumač znakova utisnutih u mapu tijela, u kalendar dana (i noći).

Putnik i sudionik nevelikih događaja, koji i kad se kreće naprijed, do prve ulice, mjesta ili grada, do prijateljeva stana ili poznatog odredišta, nosi sa sobom rasuti teret prošlosti, gubitaka i nesporazuma. Užitak i stvaranje izgubljenog i lijepog svijeta, koji se zrcali u oceanu ili rijeci, noćnom prizoru, ili iznenadnom susretu, daje na važnosti vremenu i snu, pješčanom satu, koji je okrenut i prema pripovjedaču i prema čitatelju.

Svečano i umorno, ljubav i druge stvari, odobravanje, studen i uzdrhtalost, naravno, nisu jedini označitelji užitka čitanja proze Igora Isakovskog, jer onaj koji sad počne čitati Pješčani sat, naći će neke sasvim druge žene, muškarce, imena, teme i riječi. (Miroslav Mićanović)

***

Igor Isakovski, pisac, pjesnik, prevoditelj, rođen je 1970. u Skopju, Makedonija. Završio je studij Svjetske i komparativne književnosti na Sveučilištu Æirila i Metodija u Skopju, gdje je sada na doktorskim studijama. Magistrirao u Centru za Europske studije (Rodovi i kultura) u Budimpešti. Osnivač je prvog makedonskog e-časopisa: "Blesok – književnost i druge umjetnosti" (http://www.blesok.com.mk). Radi kao glavni urednik u svojoj nakladničkoj kući Blesok.

Objavio je knjige: „Pisma“, roman, 1991; „Crno sunce“, pjesme, 1992; „Eksplozije, trudna mjesečina, erupcije...“, priče, 1993; „Vulkan – Zemlja“, pjesme, 1995; – „Nebo“, pjesme, 1996; „Blues govornica“, jako kratke proze, 2001; „Pješčani sat“, priče, 2002; „Duboko u rupi“, pjesme, 2004; „Plivanje u prašini“, roman, nagrada „Prozni majstori“, 2005, 2010; „Blues govornica II“, Godišnja nagrada za najbolji dizajn tiskane knjige, 2006; „Stažirajući za sveca“, pjesme, 2008, „Noć je najtamnija prije svitanja“, pjesme, 2009, nagrada IV. Beogradskog festivala poezije i knjige, 2010; „Vulkan – Zemlja – Nebo“, pjesme, 2010; „Ljubavna“, pjesme, 2011.
i CD-ROMove: „M@Pa“, 2001. i „Babylonia“, 2004.

Preveo je pedeset i jednu knjigu (esejistike, poezije i proze). Pjesme i priče objavljene su mu u dvadesetak zemalja. Zastupljen je u brojnim izborima i antologijama u Makedoniji i inozemstvu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –