Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Blanka Klemar Prša

Rječnik pravosudnog i policijskog nazivlja

  • Nakladnik: AGM
  • 05/2012.
  • 224 str., meki uvez
  • ISBN 9789531744164
  • Cijena: 26.28 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Nakon toga Moderna vremena ne ažuriraju cijene - preporučamo da točnost cijene i dostupnost knjige (pogotovo starijih izdanja) provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Hrvatsko - engleski rječnik sadrži više od 4000 natuknica i 5700 podnatuknica, ukupno više od 9700 leksičkih jedinica, dok Englesko - hrvatski rječnik ima više od 4000 natuknica i 6000 podnatuknica, ukupno više od 10000 leksičkih jedinica.

Uz pravosudno i policijsko područje, u rječnicima je također zastupljeno područje međunarodnih odnosa , administrativnih poslova te djelomično područje radnopravnih odnosa, prometa i školstva.

Zbog samog pristupanja Hrvatske Europskoj uniji potreba za nazivljem iz spomenutih područja je izrazito velika, osobito za prevoditelje. Stoga je ovaj rad namijenjen ponajprije njima, ali i ostalim korisnicima koji dobro vladaju engleskim jezikom i kojima je potreban stručan vokabular za navedena područja, koji opći rječnici ne sadrže.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –