Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Zoran Ferić

The Death of the Little Match Girl

  • Nakladnik: V.B.Z.
  • Prijevod: Tomislav Kuzmanović
  • 07/2012.
  • 196 str., meki uvez
  • ISBN 9789533044439
  • Cijena: 99.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
"The Death of the Little Match Girl", Zoran Ferić’s first novel, is a hilarious dark-humored tale in which a story of the local prostitute’s murder and an attempt to discover her murderer makes just a framework for a parade of local fools and dimwits, but here even those who at first sight seem 'perfectly normal' get tangled in a series of bizarre and unexpected events. Still, regardless of how 'unhinged' this novel may be, its little island universe is a true copy of the grotesque Croatian reality in the past fifteen years or so.
 
I wrote a Mediterranean Twin Peaks in which transvestites get killed, corpses get stolen, sawn in half and left to dry in the Bura,
in which devils are exorcised, people communicate with spirits and all of it is spiced up with sex and humor.

Zoran Ferić
 
Ferić is a brilliant analyst of stupidity, madness, malice and rudeness. His exposing stories hit exactly where it hurts and where all laughter gets frozen.

Die Woche
 
Ferić’s fiction is as perfidious, as poisonous and as pretty as a snake.
Frankfurter Allgemeine Zeitung

Zoran Ferić rodio se u Zagrebu, u lipnju 1961. godine, u četiri ujutro, pa su mu dali originalno ime Zoran. Možda i zato što se rodio tako rano, pospan je čitav život. Osnovnu školu i gimnaziju pohađao je u istoj zgradi na Šalati, a u njoj (XVIII. gimnazija) radi kao profesor hrvatskog jezika već trideset godina. Tjera djecu da čitaju knjige. Neke od njih i sam piše. Prvo je pisao za odrasle. Počeo je s tankima od stotinjak stranica, to su dvije knjige priča "Mišolovka Walta Disneya" i "Anđeo u ofsajdu", a onda se prebacio na one deblje, od petsto ili šesto stranica; to su romani "Kalendar Maja" i "Putujuće kazalište". Tek kad je sasvim odrastao i približio se starosti, počeo je pisati i knjige za djecu. Do sada je objavio tri slikovnice, "San ljetne noći", "Suze svetog Lovre" i "Romeo i Julija". Za prvu je dobio Nagradu Grigor Vitez i to je vjerojatno bila početnička sreća. 

Knjige su mu prevedene na desetak jezika. Živi u Zagrebu, redovito jede, puno spava i predsjednik je Hrvatskog društva pisaca.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –