Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Zoran Ferić

Simetrije čuda : sabrana proza

  • Nakladnik: Profil
  • 03/2007.
  • 636 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9531202710
  • Cijena: 149.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Zbirka «Simetrije čuda» Zorana Ferića sabire «Mišolovku Walta Disneya», «Anđela u ofsajdu», «Smrt djevojčice sa žigicama» i «Djecu Patrasa».

Zoran Ferić žrtvovao je svoju prvu knjigu, «Legende», za vlastito zdravlje. Obećao je Bogu da će uništiti tekst ako rezultat njegova prvog testa na AIDS bude negativan. I stvarno ga je uništio. No ne bismo se smjeli previše žalostiti. Nakon toga ispisao je opus koji je posve promijenio sliku suvremene hrvatske proze. Dvije knjige priča, «Mišolovka Walta Disneya» i «Anđeo u ofsajdu», i dva romana, «Smrt Djevojčice sa žigicama» i «Djeca Patrasa», koje smo sabrali u ovoj knjizi, zasigurno spadaju među najbolje prozne knjige objavljene u Hrvatskoj u zadnjih dvadesetak godina.
(nakladnička bilješka)


"Uvijek kad me netko pita omiljene knjige su mi druge. To vjerojatno ovisi o raspoloženju ili o tome je li sunčan dan ili nije. Za sunčanih dana volim Kafku, Carverove priče, Hemingwaya, Bernharda, Manna, Novaka, Buzzatija, Calvina, Marinkovića, Kunderu, Perišića… Za oblačnih dana volim Jergovića, Irvinga, Barnesa, Tomića, Marqeza, Šimića, Kiša, Schultzea, Rotha, Hašeka…" (Z. Ferić)

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –