Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Boris Popović

Vuizam : Arhitektura od krvi i mesa

  • Nakladnik: Jesenski i Turk
  • 12/2011.
  • 316 str., meki uvez
  • ISBN 9789532224139
  • Cijena: 26.41 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Vu - kineska riječ za unutarnju ljepotu predmeta.

Kao što je Stephen Hawking objasnio Veliki prasak i crne rupe gotovo bez ijedne formule (osim E=mc2), Boris Popović je napisao knjigu o arhitekturi bez ijednog nacrta. I dok je nedavno Hawking priznao da je možda pravo objašnjenje ipak u Bogu, Boris Popović arhitekturu i smisao pronalazi isključivo u vlastitoj, i tuđoj, odnosno ljudskoj - krvi i mesu.

Vuizam je arhitektonski projekt u medijskom obliku koji se pojavljivao u magazinu Arkzin od 1997-1999. Nekoliko godina kasnije autor je nastavio pisati vuizme od 19te epizode gdje je stao 1999, da bi ih sada objavio u obliku knjige koja se sastoji od 100 minus 18 epizoda i stotinjak fotografija u boji.

Najkraće objašnjenje ovog zanimljivog arhitektonskog manifesta nalazi se na koricama knjige: Arhitektura od krvi i mesa.
 

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –