Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Anthony Elliot

Uvod u psihoanalitičku teoriju

  • Nakladnik: AGM
  • Prijevod: Irena Matijašević
  • 09/2012.
  • 328 str., meki uvez
  • ISBN 9789531744188
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Drugo izdanje Elliotova "Uvoda u psihoanalitičku teoriju" jest jedan od ponajboljih pregleda razvoja psihoanalitičke teorije. Elliot iznosi kritički pregled tzv. klasične psihoanalize, zatim ego-psihologije, teorije objektnih odnosa, teorije Melanie Klein, lakanovske i postlakanovske teorije te psihologije sebstva Heinza Kohuta.

Izrazita važnost njegove knjige u naglašavanju je važnosti psihoanalitičke teorije za kritičku analizu društva tako da je po temeljnoj orijentaciji Elliot najbliži autorima Frankfurtske škole.


***

Anthony Elliot danas je jedan od najistaknutijih teoretičara psihoanalize i kulture. Temeljno obilježje njegova teorijskog pristupa jest izniman uvid u teorijsku psihoanalizu te povezivanje kliničke psihoanalize sa suvremenim kulturnim i društvenim strujanjima. Elliot je redovni profesor na University oft he West u Velokoj Britaniji gdje je također direktor Centra za kritičku teoriju.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –