Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Maja Klarić

Život u ruksaku

  • Nakladnik: AGM
  • 11/2012.
  • 128 str., meki uvez
  • ISBN 9789531744263
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Pođi
Odmah
Nemoj previše razmišljati
Samo kreni
I pusti
Da se cijeli svijet
Sam od sebe
Pred tobom raspliće …

(ulomak iz pjesme "Želja za kretanjem")


***

Maja Klarić rođena je 1985. u Šibeniku. Putopjesnikinja. Dosad proputovala većinu zemalja Europe, zagrizla u Aziju i Južnu Ameriku. Objavljivala poeziju i kraću prozu u novinama i časopisima Zarez, Quorum, Knjigomat i Poezija. Zastupljena u antologijama "Erato 2004." (Zagreb), "Rukopisi 32" (Pančevo), "Ja sam priča" (Banja Luka), "Sea of Words" (Barcelona) i "Castello di Duino" (Trst).

Maja Klarić (1985, Šibenik) je pjesnikinja, urednica i književna prevoditeljica. Organizira međunarodni pjesnički susret Šumski pjesnici u Istri i razna književna događanja. Dobitnica je nekoliko nagrada i priznanja te stipendija za rezidencijalni boravak u zemlji i inozemstvu.

Dosad je objavila tri zbirke putopisne poezije – "Život u ruksaku" (2012), "Quinta Pitanga" (2013) i "Nedovršeno stvaranje" (2015) te dva prozno-poetska putopisa – "Vrijeme badema" (2016) o hodočašću Camino de Santiago i "Približavanje zore: Put 88 hramova" (2019) o istoimenom hodočašću u Japanu.

Nakon što se nahodala svijetom, sjela je za volan svog Bookmobila (Instagram: bookmobil_croatia), knjižare na kotačima, i otad njime putuje po zemlji šireći ljubav prema poeziji. Ako je sretnete, potrubite.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –